Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La Diputació i la URV refermen la seva aposta decidida per la Regió del Coneixement

El president de la Diputació, Josep Poblet, ha fet referència a la delegació de competències del Govern de la Generalitat al territori per avançar en aquest model

La comissió Diputació/URV ha renovant els membres universitaris La comissió Diputació/URV ha renovant els membres universitaris DIPUTACIÓ DE TARRAGONA
Economia i negocis Alba Sancha
Dimecres, 06 Març 2019 13:46

La Regió del Coneixement continua sent la principal línia estratègica i de treball de la comissió entre la Diputació de Tarragona i la Universitat Rovira i Virgili (URV). Així ho han refermat el president de la Diputació, Josep Poblet, i la rectora de la URV, Maria José Figueras, aquest dimecres, 6 de març, durant la primera reunió oficial de la comissió. Poblet ha destacat que, per la seva part, la “qüestió majúscula” en la qual treballen conjuntament, i ho han de seguir fent, la seva institució i la universitat és la Regió del Coneixement. Un cop més, el president de la Diputació, que ha esdevingut el principal defensor d’aquest model, ha ressaltat les possibilitats del territori de ser pioner i esdevenir una de les regions més avançades del sud d’Europa.

“En primera instància, la nostra pretensió és començar a tastar el que és tenir responsabilitats”, ha manifestat Poblet, fent referència a “una delegació de competències del Govern en l’àmbit del desenvolupament regional en el camp de la innovació o de la competitivitat”. Cal recordar que el president de la Diputació ja va expressar la seva voluntat de demanar al Govern de la Generalitat aquesta delegació de competències en aquests àmbits determinats abans de deixar les seves responsabilitats al capdavant de la Diputació el pròxim mes de juliol. Ara, Poblet referma la seva aposta i destacat la importància del paper de la URV com a principals “proveïdor de coneixement” de la regió.

“Una regió avançada europea”

En aquest sentit, l’encara president de la Diputació ha manifestat que “hem estat punters en diverses coses i en aquesta no podem deixar de ser-ho”. Poblet ha assegurat així que, tot i no haver iniciat encara el procés, la Regió del Coneixement ha avançat a molt bon ritme, motiu pel qual el pròxim 12 de març ja es podran presentar les “primeres conclusions”. Així mateix, també ha defensat que “som una regió de referència per la demografia, pel model productiu i per les estratègies que tenim de cara al país”, com també “per tenir una universitat no només de servei territorial, sinó de servei nacional i que és d’excel·lència internacional”. La voluntat és que la URV pugui “aportar el seu segell en aquest model” per contribuir a una major solidesa i convertir el territori en una “regió avançada europea”. De fet, Poblet ha assegurat que “ja estem molt amunt en el rànquing de regions avançades”, de manera que si es continua avançant en l’estructura que s’està treballant des de fa més de dos anys i mig, “evolucionarem d’una forma molt positiva” i “la universitat és indispensable”.

Per la seva banda, Maria José Figueras ha manifestat el seu agraïment a la institució de Poblet, ja que la universitat està mol “limitada pressupostàriament” i el suport de la Diputació és vital. Figueras ha expressat que la continuïtat en la “fidelització d’aquest relació” és el que ha permès que “es puguin constituir determinades càtedres, des de la Regió del Coneixement fins al Campus d’Excel·lència” i moltes altres iniciatives que “sense aquesta complicitat al llarg del temps, no haurien tingut continuïtat”.

La solució no és una oficina de projectes regionals

D’altra banda, el president de la Diputació també s’ha pronunciat respecte a les declaracions dels alcaldes de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, i l’alcalde de Reus, Carles Pellicer, sobre la possible creació d’una oficina de serveis o bé una mancomunitat per repartir recursos. Poblet ha manifestat que aquesta no és la solució, ja que “tenir una oficina de projectes territorials o regionals és una necessitat del tot factible, però no ens fa ser una Regió del Coneixement”. En aquesta línia, el president ha apuntat que “pot ser un bon instrument dins la Regió del Coneixement, però no ens fa ser-ho”.

La comissió Diputació/URV renova els seus membres de la universitat

Durant aquesta primera trobada oficial realitzada al Palau de la Diputació de Tarragona, s'han renovat oficialment els representants de la URV a la comissió bilateral, s'han ratificat els representants de la Diputació i s'ha fet balanç dels deu anys de col·laboració mútua entre totes dues institucions. Els nous membres de la URV a la comissió són la rectora María José Figueras; el vicerector d’Economia, Jordi Sardà; la vicerectora de Relacions Institucionals, Cultura i Compromís Social, Cori Camps; el vicerector d’Innovació i Transferència del Coneixement, Francisco Medina, i la secretària general de la URV. Laura Román. Pel que fa a la Diputació, els integrants de la comissió continuen sent el president de la institució, Josep Poblet; el cap del Gabinet de Presidència i Planificació, Josep Sánchez; el cap d’àrea de Recursos Humans, Ocupació i Emprenedoria, Àlex Grau; la cap d’àrea del Servei d'Assistència al Ciutadà, Pilar Casas, i el cap d’àrea de Coneixement i Qualitat, Enric Brull.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: