Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Unió de Pagesos denuncia que els preus de la llotja de Reus no cobreixen els costos de producció de la fruita seca

El sindicat afirma que no es respecta la llei de la cadena alimentària i no descarta mobilitzacions

Imatge d'arxiu d'uns avellaners al Morell Imatge d'arxiu d'uns avellaners al Morell ARXIU / INFOCAMP
Economia i negocis ACN
Dijous, 08 Setembre 2022 00:24

Unió de Pagesos ha denunciat que els preus de referència que marca la llotja de Reus pel que fa a la venda d'avellana no arriben a cobrir les despeses de producció i que en el cas de les garrofes són inferiors als de la temporada passada. El sindicat ha subratllat que el descens de preus respecte la collita anterior ha coincidit amb un augment "indiscriminat" de l'import d'elements bàsics per al treball al camp com ara els productes fitosanitaris, els carburants o l'electricitat. Segons UP, els preus "topen amb el que fixa la llei de la cadena alimentària" i no han descartat convocar accions de protesta de cara les pròximes setmanes.

Els preus de la llotja de Reus fixen que l'avellana es paga a preus que oscil·len entre els 1,74 i els 2 euros la lliura, segons la varietat. L'ametlla es cotitza entre els 2,78 i els 7,43 euros la lliura, també en funció de la varietat, mentre que la garrofa va dels 1,48 als 1,55 euros el quilo net.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: