Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La Cambra de Reus demana una acció "decidida" a les administracions per afrontar l'encariment dels costos energètics

La 35a onada del Radar Cambra corrobora la preocupació de l'empresariat davant les incerteses econòmiques

El director tècnic del Radar i representant del gabinet CERES, Hildebrand Salvat, i el director gerent de la Cambra, Jaume Llosas, en la presentació de la 35a onada del Radar Cambra El director tècnic del Radar i representant del gabinet CERES, Hildebrand Salvat, i el director gerent de la Cambra, Jaume Llosas, en la presentació de la 35a onada del Radar Cambra CAMBRA DE REUS
Economia i negocis ACN
Dilluns, 14 Novembre 2022 18:27

La Cambra de Reus ha demanat una acció "decidida" a les administracions davant de l'encariment dels costos energètics per afrontar l'alentiment de l'economia al territori. L'ens ha presentat aquest dilluns l'informe de la 35a onada del Radar Cambra, corresponent al tercer trimestre de l'any, en el qual els penalistes dibuixen una situació "complicada" que, sostenen, es pot "aguditzar" durant els pròxims mesos. Segons s'indica en l'estudi, elaborat pel Gabinet Ceres i la cambra reusenca, l'encariment dels subministraments, especialment els energètics, amb l'impacte creixent de la guerra d'Ucraïna, ha provocat una afectació directa sobre l'activitat de les empreses, així com a la seva competitivitat i rendibilitat.

El director tècnic del radar i representant de l'empresa CERES, Hildebrand Salvat, ha afirmat que l'índex de confiança empresarial ha patit una davallada en comparació amb el de l'any passat, situant-se en valors negatius, que han tornat a xifres de l'any 2020. Segons l'estudi, els consultats apunten que els problemes provocats per la inflació, la paritat en el tipus de canvi de divisa entre euros i dòlars i la recent pujada de tipus d'interès poden tenir un efecte "dur a futur, a curt i mitjà termini". A aquestes preocupacions se li afegeixen la sequera i l'afectació directa que té el conflicte d'Ucraïna en relació amb els subministraments de productes bàsics, com són els cereals.

"És evident que ens cal una resposta ferma dels nostres governants aplicant mesures que permetin dinamitzar l'economia i afavorint un entorn adequat per les empreses", ha manifestat el director gerent de la Cambra de Reus, Jaume Llosas. "Les empreses tenen clar que perdran competitivitat i es veurà afectada la seva rendibilitat davant d'un escenari com l'actual que impacta directament en els seus comptes de resultats. I hauran d'apujar preus perquè les matèries primeres també s'encareixen", ha justificat. Davant de l'actual situació d'incertesa, Llosas ha exigit a les administracions que actuïn amb celeritat per donar una resposta immediata en àmbits com, el dels costos energètics que estan condicionant "molt" l'activitat.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: