Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El 'hub' alimentari de Reus es queda sense 49 MEUR dels fons Next Generation i redimensiona el projecte

Una trentena d'empreses del territori participen en la iniciativa Foodtech & Nutrition

La consellera delegada de Redessa i regidora d'Economia de Reus, Teresa Pallarès, durant la presentació dels eixos estratègics del hub alimentari La consellera delegada de Redessa i regidora d'Economia de Reus, Teresa Pallarès, durant la presentació dels eixos estratègics del hub alimentari ARNAU MARTÍNEZ / ACN
Economia i negocis ACN
Dijous, 02 Març 2023 17:14

El nou 'hub' Foodtech & Nutrition de Reus ha quedat fora dels fons europeus Next Generation i per tant no rebrà 49 milions d'euros que havien de servir per "transformar" el Tecnoparc. Ho ha explicat la regidora d'Economia, Coneixement i Habitatge i consellera delegada de REDESSA, Teresa Pallarès, durant la presentació de les línies estratègiques del 'hub' alimentari, que continuarà endavant però redimensionat. La iniciativa compleix un any i ja compta amb 30 empreses del Camp de Tarragona i de les Terres de l'Ebre. El 'hub' pretén potenciar la innovació, impulsar la digitalització en tota la cadena de valor i transferir els projectes i el coneixement a la societat de les empreses alimentàries i tecnològiques.

El Hub Foodtech & Nutrition de Reus era un dels 27 projectes que tenien el suport de la Generalitat per rebre 49 milions d'euros dels Fons Europeus Next Generation. Uns diners que finalment no arribaran. "És un paper que es va perdre a Madrid", s'ha limitat a dir Pallarès un any després d'aquell anunci. Amb aquell projecte, Redessa volia "dimensionar" el Tecnoparc a través del "Campus Hub", unes instal·lacions per a les empreses distribuïdes entre el Campus Bellissens de la URV i la zona de Redessa.

"Ara estem parlant d'una cosa diferent", ha insistit Pallarès. La regidora ha subratllat que segueixen amb el projecte "buscant les fonts de coneixement que tenim al voltant", teixint aliances amb institucions com l'IRTA o l'Eurecat. També comptarà amb un pressupost menor, de 100.000 euros.

Actualment, el 'hub' ja engloba 30 empreses agroalimentàries que representen una facturació de més de 2.500 milions d'euros i 1.500 treballadors. "Es calcula que la demanda d'aliments anirà més enllà del 70%", ha comentat Pallarès mentre ha indicat que "ens trobem en un planeta amb recursos esgotats". Per això, ha manifestat que aposten per la tecnologia "que ha de donar resposta a aquest creixement mundial".

Connectar les empreses agroalimentàries i tecnològiques

Pallarès ha recordat que el 'hub' neix de la necessitat de "connectar" les empreses agroalimentàries i les tecnològiques, tot oferint "solucions i serveis específics". Des de Redessa es programaran formacions a mida, es fomentarà la participació en projectes col·laboratius i es posarà en marxa un radar d'ajuts per buscar subvencions. També dissenyaran un catàleg de recursos per agrupar laboratoris, llocs on fer ponències i altres espais disponibles al territori. Finalment, el servei d'incubació de Redessa comptarà amb acompanyament específic sobre 'foodtech'.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: