Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Altafulla està preparada per Tarragona 2018

El municipi tarragoní s'ha volcat amb la Copa del Món de Paratriatló i la Copa d'Europa Èlit de Triatló | Més de 300 voluntaris han col·laborat en una jornada d'esport que ha ratllat la perfecció

La prova de triatló d'Altafulla va despertar molta expectativa La prova de triatló d'Altafulla va despertar molta expectativa MARC MOLINA
Esports Marc Molina
Dilluns, 03 Juliol 2017 01:20

Altafulla està molt viva. El municipi del Baix Gaià, amb només 6.000 habitants, ha tornat a demostrar que està de sobres capacitat per acollir proves esportives de nivell internacional. Tal com ja va passar l'any passat, Altafulla ha tornat a ser epicentre del Triatló internacional, acollint una prova internacional de paratriatló i la Copa d'Europa masculina i femenina.

A les 08:30h començava la prova de paratriatló, amb presència d'atletes d'una vintena de països diferents. La delegació espanyola va aconseguir en aquesta prova cinc medalles d'or, dues de plata i una de bronze. Pel que fa a la prova de la Copa d'Europa i el Campionat Mediterrani, la nord-americana Summer Cook va fer valer el paper de favorita, i va dominar la prova de principi a fi. La van acompanyar al podi l'espanyola Inés Santiago i la italiana Illaria Zane. En categoria masculina, el gallec Uxío Abuín es va emportar l'or, seguit del manxec Antonio Benito i del català Jordi Garcia.

Però els atletes no han estat els únics protagonistes de la jornada triatlètica. Per tot el recorregut, més de 300 voluntaris han fet possible que la prova es desenvolupés sense incidències de principi a fi. La gran majoria dels altafullencs va estar bolcat amb la prova. Àngel Revelles, voluntari i veí d'Altafulla destacava que aquesta no era la primera prova que acull amb èxit el poble. "Esdeveniments com aquests són molt bons per Altafulla. Ens posa al mapa, a l'alçada de grans ciutats". I és que Altafulla s'ha posat a l'alçada de ciutats com Calgary, Rotterdam i Yokohama en acollir una prova del Mundial de Paratriatló i la Copa d'Europa d'Èlit. L'alcalde de la vil·la, Fèlix Alonso, posava en relleu la preparació que porta realitzant Altafulla de cara als Jocs del Mediterrani: "L'any passat ens vam centrar en la seguretat, i aquest en la capacitat organitzativa d'organitzar una prova de paratriatló. Crec que som la seu millor preparada pels Jocs de l'any vinent."

Per part de la Federación Española de Triatlón (FETRI) també valoren el treball dut a terme per Altafulla aquests darrers anys. Víctor de Rus, barceloní i membre de la FETRI, destacava l'experiència acumulada de la ciutat en l'organització de proves de triatló. "És un lloc idoni per realitzar aquest tipus de proves. No només per la platja, el passeig marítim i el seu centre històric, la seva gent s'implica i posen de la seva part perquè tot vagi perfecte".

Les proves de la ronda Èlit van aplegar a centenars de curiosos, especialment al carrer botigues de mar, epicentre de la prova i lloc de les dues transicions. Els banyistes curiosos es van barrejar amb els aficionats que es donaven cita a la platja d'Altafulla per veure en directe la prova. La Núria i el Jaume, per exemple, van baixar expressament des de Terrassa per veure la prova. "L'any passat estàvem aquí quan va haver-hi l'altra prova de triatló, i enguany no ens ho volíem perdre" comentava el matrimoni amb segona residencia a Torredembarra. Per la seva banda, l'Alba Magrinyà, estudiant, destacava la bona imatge que dóna a la zona aquestes proves. "A més a més dels atletes, hauran vingut familiars, i això és una forma de potenciar un turisme que es veu força saludable, no com altres que tenim a la zona que són força degradables pel medi ambient".

Tot plegat, Altafulla, tan voluntaris, autoritats, aficionats i curiosos van col·laborar en el que ha estat una prova més abans del gran esdeveniment que acollirà el poble en el marc dels Jocs del Mediterrani Tarragona 2018. Però no hi ha perquè patir. Altafulla ha tornat a demostrar que està a l'altura.

 

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: