Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El comitè manté els Jocs tot i la incertesa política

Amar Addadi es mostra preocupat per la situació a Catalunya però, ara per ara, garanteix Tarragona 2018 i descarta totalment ajornar-los un any més

El president del Comitè Internacional dels Jocs Mediterranis (CIJM), Amar Addadi, ahir, al Palau Firal de Tarragona El president del Comitè Internacional dels Jocs Mediterranis (CIJM), Amar Addadi, ahir, al Palau Firal de Tarragona JUDIT FERNÀNDEZ/ EL PUNT AVUI
Esports Carina Filella / El Punt Avui
Dissabte, 14 Octubre 2017 08:49

“No els enganyaré: estem molt preocupats per la situació política a Catalunya i a Espanya, però esperem que no afecti la celebració dels Jocs.” Així ho va dir ahir el president del Comitè Internacional dels Jocs Mediterranis (CIJM), Amar Addadi, en la sortida de l’assemblea general d’aquest organisme, que ahir es va convocar a Tarragona, la ciutat que serà la seu de la cita esportiva el 2018. Addadi va reconèixer que està intranquil pel procés que viu el país, però també es va mostrar confiat que no s’hagin d’acabar suspenent: “Estem a l’expectativa i seguim molt atentament la situació, amb tristesa per a Espanya i per a Catalunya.”

En el cas que finalment Catalunya fos un estat independent, Addadi va avançar que tampoc no suposaria la renúncia als Jocs: “N’hauríem de parlar; l’objectiu serà sempre mantenir els Jocs, amb un acord amb totes les parts implicades, però esperem no arribar a aquest extrem”, va dir. I va descartar del tot la possibilitat d’ajornar-los un any més, fins al 2019.

Un altre obstacle és el finançament, que encara no està del tot tancat. I l’anunci, ahir, del ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro, de prorrogar el pressupost del 2017 podria suposar un altre entrebanc. L’acord signat l’abril passat entre l’Ajuntament de Tarragona i el govern espanyol fixava dues partides per als anys 2017 i 2018 destinades a sufragar algunes inversions i a fer front al pressupost operatiu. L’aportació d’enguany és de 6,75 milions i per a l’any que ve es preveien 3,75 milions més.

El president del comitè olímpic internacional va voler donar un missatge de tranquil·litat si al final no s’acabessin rebent tots els diners: “El dèficit pressupostari no és nou; hem estat treballant amb el comitè organitzador per racionalitzar el pressupost dels Jocs i, si es produís aquesta situació, buscaríem una altra fórmula [de finançament]; però no hauria d’afectar la celebració dels Jocs.” Addadi va destacar que els Jocs no s’han aturat mai des del seu naixement, fa 60 anys, “malgrat tots els problemes al Mediterrani”: “Esperem que els de Tarragona també es puguin garantir.”

Publicitat