L’Ibersol CBT perd la imbatibilitat davant del Mataró Feimat

Els mataronins no han donat opció als tarragonins, que han anat a remolc durant tot el partit (73-84)

El partit disputat al Serrallo entre l'Ibersol CBT i el Mataró Feimat va ser molt intens El partit disputat al Serrallo entre l'Ibersol CBT i el Mataró Feimat va ser molt intens CBT
Diumenge, 14 Octubre 2018 10:31

El Mataró Feimat ha estat el primer equip en vèncer a l’Ibersol CBT. I ho ha fet després d’imposar-se en un gran partit al Serrallo, i en el que no han donat opció als de Berni Álvarez. A remolc durant tot el partit, els blaus ho han intentat però no han pogut aguantar el ritme i s’han mostrat més desencertats de l’habitual de cara a cistella. David Fernández, amb 19 punts i 33 de valoració, el millor del partit.

El Mataró Feimat ha vingut amb les idees clares a Tarragona i a no deixar-se sorprendre pels locals. El CBT concedia tres triples només començar el partit i els grocs agafaven el primer avantatge de l’encontre (4 – 11). Els de Berni Álvarez necessitaven quatre minuts per assentar-se sobre el parquet, aplicar-se en defensa i començar a carburar en atac. Un triple de David Fernández i una cistella de Pape posaven un -3 al marcador (11 – 14) i la oportunitat de revertir la situació. L’Ibersol CBT oferia uns bons minuts i fins i tot s’adelantava en el marcador, però el Mataró tornava a recuperar l’avantatge ràpidament (15 – 19) a falta de dos minuts per acabar el quart. Un parell d’accions desencertades dels locals impedien que el CBT s’adjudiqués el quart, que finalitzava 19 a 22 pel Mataró Feimat.

El segon quart començava de la mateixa manera que el primer, amb un Mataró Feimat molt inspirat de cara a cistella i marxant de nou punts (19 – 28) en poc més d’un minut. Els mataronins mostraven més intensitat als dos costats de la pista i el CBT no era capaç, fins al moment, de combatir-ho amb claredat. Havien de passar gairebé quatre minuts perquè els blaus anotessin en aquest quart, i ho feien mitjançant Duch per partida doble. El Mataró però, no afluixava i portava la diferència fins al +10 (28 – 38) amb tres minuts i mig per jugar-se. Els de Berni seguien concedint molts tirs sols i els jugadors del Mataró ho aprofitaven a la perfecció. Per contra, a l’altra cistella, els tirs eren forçats degut a la pressió asfixiant dels visitants. Al final del quart els blaus, amb triple de Fàbregas inclòs, apretaven per marxar al descans 35 – 43.

La represa tampoc portava bones notícies pels blaus. El Mataró es tornava a posar deu punts per damunt (38 – 48) i el CBT perdia a Pape, amb un cop al cap. Als del Serrallo els costava mantenir el ritme imposat pels visitants, que només feien que ampliar la diferència en el marcador amb el pas dels minuts. Tugores resorgia per donar esperances als seus i començar a retallar diferències per poder aspirar a més. El CBT necessitava baixar de la barrera psicològica dels deu punts per poder encarar el darrer quart amb garanties. David Fernández ho intentava amb un triple, però el Mataró Feimat tenia el partit controlat. S’arribava al final del tercer quart amb 49 – 66 a l’electrònic.

En l’últim no estava tot decidit però calia treballar per poder igualar el partit. Un 6 – 0 local i vàries imprecisions del rival en aquest inici de quart portaven una mica d’optimisme al Serrallo. Però dos triples consecutius del Mataró tornaven a imposar la seva realitat. Faltaven cinc minuts per acabar el partit i el marcador reflexava 61 – 74. Els grocs se sentien còmodes i replicaven cada cistella blava amb facilitat. D’aquesta manera s’arribava al final del partit, amb un Ibersol CBT que volia però no podia i amb un Mataró Feimat que s’emportava la victòria del Serrallo per 73 – 84.

Després d'aquesta derrota, el CBT perd el lideratge del grup C-A de la Liga EBA, que passa en mans del Mataró, a falta de completar-se la jornada amb els partits d'aquest diumenge.