El Reus Deportiu Miró perd amb el Lleida i cau eliminat de la Copa

Els roig-i-negres, tot i dominar en molts moments del partit, han perdut per 1 gol a 2

Una jugada ofensiva del Reus Deportiu Miró Una jugada ofensiva del Reus Deportiu Miró FABIAN ACIDRES
Esports Reus Digital
Dijous, 21 Febrer 2019 23:02

El Reus Deportiu Miró ha caigut eliminat de la Copa del Rei d'hoquei patins a la primera ronda, els quarts, davant el Lleida Llista Blava (1-2). Les grans intervencions del porter lleidatà, Lluís Tomàs i la bona col·locació defensiva dels de la Terra Ferma han impedit als roig-i-negres accedir a les semifinals en el torneig que se celebrà a la seva ciutat, al pavelló olímpic municipal de Reus. El Lleida s'ha situat dos gols per sobre amb les dianes d'Andreu Tomàs, al primer temps, i de Joan Cañellas quan faltaven 2 minuts pel final. Els reusencs han entrat al partit massa tard amb una diana de Marc Julià quan mancaven vint-i-set segons pel desenllaç.

Inici frenètic al Pavelló Municipal de Reus. El roig-i-negres volien agradar-se davant de la seva afició i han començat amb ganes de trepitjar la pista del Lleida. Els primers a generar perill però, han estat els blaus-i-blancs, que també han sortit amb empenta i amb ganes de donar la sorpresa en territori hostil. Roberto Di Benedetto ha avisat amb dos llançaments perillosos però la resposta dels reusencs no s'ha fet esperar i Àlex Rodríguez ha donat una resposta rapida.

Atac i gol de tots dos conjunts. El de Jordi Garcia s'han mostrat seriós en defensa però contrarestar la versatilitat en atac dels lleidatans. Al minut 6 del matx, ha arribat la primera sorpresa de la nit amb el gol del Lleida Llista Blava. Des de gairebé el centre de la pista, Andreu Tomàs posava per davant els jugadors d'Albert Folguera.

Un gol en contra inesperat

El Reus ha buscat el gol de la igualada amb insistència. El suport de la grada d'animació donava forces a uns reusencs que necessitaven el caliu de la seva gent per poder treure un bon resultat en aquesta nit de Copa del Rei a Reus. Maxi Oruste, amb poc temps a la pista ha deixat el seu equip amb un jugador menys, després de beure una targeta blava. Els roig-i-negres, a càrrec de Julià, no han pogut aprofitar la directa per empatar el partit, després de l'aturada de Lluís Tomàs.

Amb el gol del Lleida, els blanc-i-blaus han baixat la intensitat a la pista i el Reus era el dominador a sobre del parquet. Els visitants continuaven creant perill i gairebé a les acaballes de la primera part, Maxi Oruste ha tingut una ocasió per ampliar l'electrònic. El Lleida atent en defensa i gràcies a les bones actuacions del seu porter ha pogut aguantar el gol inicial de Tomàs. El primer temps ha estat igualat i disputat, en què tots dos conjunts s'han agafat a un joc directe i ràpid. El Reus tenia tot el segon temps per buscar l'empat i poder fer un petit pas per buscar el triomf i el pas a semifinals.

Sense temps per a reaccionar

A la represa, els de Jordi Garcia han seguit amb la mateixa tònica que durant el primer temps. Volien empatar però continuaven sense trobar el punt en atac per poder superar el porter del Lleida. Encontre per picar pedra amb un Reus dominador però desencertat a les àrees. Els reusencs, concentrats en defensa, han buscat el gol amb insistència i la pilota estava en possessió dels roig-i-negres. Tiago Rafael ha estat a punt de trobar el gol de l'empat després d'una bona jugada individual, però el porter visitant ha pogut refusar el perill. El Lleida ha comès un seguit de faltes fins a la novena, a una de la falta directa. Ha aguantat sense cometre falta, segons el criteri dels col·legiats, bastants minuts.

Gol de l'honor de Julià

Després d'una bona jugada personal de Roberto Di Benedetto ha arribat la sentència del matx per part del Lleida en aprofitar un contracop, el Reus estava bolcat en atac. Al minut 48, i amb molt poc temps de reacció per als reusencs, els visitant Joan Cañellas ha sentenciat amb el segon (0-2). El Reus ha tingut molt poc temps per buscar el miracle. Marc Julià, a falta de vint-i-set segons, ha fet el gol de l'honor per a maquillar el resultat. El Reus Deportiu Miró es queda sense premi en aquesta Copa del Rei 2019 i diu adéu abans d'hora, tot i jugar a casa amb el suport de tota la seva gent.

Cal recordar que en el primer partit de quarts de final d’aquesta Copa del Rei, ha sortit guanyador el Deportivo Liceo davant de l’Igualada Rigat (5-1). Així doncs, la primera semifinal ha quedat definida: Deportivo Liceo - Lleida Llista Blava, dissabte a les 5 de la tarda.

Fitxa tècnica:

Reus Deportiu Miró (1): Càndid Ballart, César Carballeira, Àlex Rodríguez, Joan Salvat, Marc Julià. També han jugat: Tiago Rafael i Cristian Rodríguez.

Lleida Llista Blava (2): Lluis Tomàs, Joan Cañellas, Bruno Di Benedetto, Andreu Tomàs, Roberto Di Benedetto. També han jugat: Maxi Oruste, Xixi Creus i César Candanedo.

Gols: 0-1 Andreu Tomàs (6’) / 0-2 Joan Cañellas (48’) / 1-2 Marc Julià (50’)

Àrbitres: Rubèn Fernández i Antonio Gómez.

Incidències: Segon partit de quarts de final de la Copa del Rei i de la Reina, disputat al Pavelló Olímpic Municipal de Reus.