Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

L'aiguat destrossa el Club Tennis Tarragona: "hi ha instal·lacions que no podrem recuperar"

L'Ajuntament de Tarragona actuarà d'urgència per reparar els danys de l'aiguat de divendres i demanarà mesures a l'ACA

Una de les pistes de pàdel del Club Tennis Tarragona que ha quedat destrossada per l'aiguat de divendres Una de les pistes de pàdel del Club Tennis Tarragona que ha quedat destrossada per l'aiguat de divendres MAR ROVIRA / ELOI TOST / ACN
Esports ACN
Dilluns, 26 Setembre 2022 16:05

Els efectes de l'aiguat de divendres continuen sent palpables a Tarragona, Altafulla i el Catllar, si bé els municipis han recuperat força la normalitat. Els més afectats són alguns particulars d'urbanitzacions o equipaments com el Club Tennis Tarragona. "La riera va passar per sobre i tenim instal·lacions que no podrem recuperar", ha explicat David Alonso, gerent de l'entitat. El temporal els ha fet malbé vuit pistes de tennis, vuit de pàdel, les d'esquaix, un gimnàs, oficines i vestuaris. D'altra banda, l'Ajuntament de Tarragona ha avançat que actuarà d'urgència per reparar alguns danys a l'escola El Miracle o a l'Arrabassada. A Altafulla han pogut reprendre les classes amb normalitat després que s'inundés una escola i una llar d'infants.

Al Club Tennis Tarragona l'aigua va entrar arribar al mig metre d'alçada en algunes instal·lacions, que han quedat inservibles. Alonso ha lamentat especialment que hagin afectat un despatx de psicologia esportiva que van inaugurar fa pocs dies i una sala amb bicicletes estàtiques d'última tecnologia que van estrenar fa un parell de mesos.

"És dia de valorar danys, quantificar-los, inventariar-los i preparar un dossier" per tal que les assegurances cobreixin els desperfectes "amb la màxima agilitat per recuperar la normalitat". Aquest dilluns han pogut reobrir la part de les instal·lacions que no va quedar afectada. "De les quinze pistes de tennis, n'hi ha tres en funcionament; i de les catorze de pàdel, quatre", ha concretat.

Des de l'Ajuntament de Tarragona, l'alcalde Pau Ricomà, ha estès la mà a tots els col·lectius que puguin necessitar ajuda. Al migdia han celebrat una reunió tècnics i equip de govern per posar fil a l'agulla en la reparació d'edificis municipals i carrers. Un dels punts més crítics és el talús del costat de l'escola El Miracle que va cedir. "Farem un estudi geotècnic i serà una actuació que s'allargarà uns mesos", ha dit Ricomà. Mentrestant, el col·legi podrà fer servir el parc de l'amfiteatre com a pati, ja que un dels del centre ha quedat impracticable. De tota manera, aquest dilluns les classes s'han pogut fer amb normalitat.

Altres zones malmeses són les platges del Miracle i Llarga, i el club de tir de Sant Salvador. Amb tot, el consistori encara no ha fet una quantificació econòmica dels danys però Ricomà ha avançat que faran obres d'urgència i que posteriorment demanaran ajuda a administracions superiors. Paral·lelament també sol·licitarà una reunió amb l'Agència Catalana de l'Aigua per avançar en la neteja de rius i rieres, com la del carrer Tramuntana de Cala Romana -a l'entorn del club de tennis-.

Pel que fa a Altafulla, un dels punts que més preocupaven eren l'escola La Portalada i la llar d'infants Hort de Pau, on l'aigua i va entrar. Dissabte l'ajuntament va fer una crida per aconseguir voluntaris per netejar els equipaments amb la intenció que aquest dilluns es poguessin fer les classes. L'objectiu s'ha aconseguit amb l'ajuda d'una cinquantena de persones, a més de la brigada municipal, Policia Local i Bombers. De tota manera, el quadre de llums i part del mobiliari de l'escola s'hauran de substituir.

La façana marítima també ha patit els efectes del temporal. La conseqüència més vistosa és que el mar va desfalcar un dels mòduls prefabricats del servei de socorrisme de davant la plaça Consulat de Mar. El consistori ha explicat que la vigilància a la platja havia d'acabar aquest diumenge, però que a causa d'aquest fet i del mal estat de la platja finalment es va donar per finalitzada la temporada de bany el dissabte.

Alhora, també han quedat descalçats alguns trams del passeig de Botigues de Mar i les dutxes de la platja, que aquest dilluns funcionaven gràcies a unes connexions d'emergència. A l'entorn del barri marítim quedaven alguns veïns afectats, especialment en baixos i aparcaments subterranis on hi va entrar aigua.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: