Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La Lliga europea torna al Palau tres anys després, amb un victòria del Reus Deportiu contra el Saint-Omer

Els roig-i-negres guanyen els francesos per 4 gols a 2 i sumen els primers punts d'una fase de grups que els portarà a Portugal els dos següents partits

El Reus s'ha desfet del campió francès, a la fase final de grups de la Lliga europea El Reus s'ha desfet del campió francès, a la fase final de grups de la Lliga europea REUS DEPORTIU
Esports Jordi Benavent / Reus Digital
Divendres, 27 Gener 2023 10:52

La Lliga Europea d’hoquei patins ha tornat al Palau d’esports amb el primer partit de la fase de grups, que ha enfrontat a reusencs amb el campió de la Lliga francesa, el SCRA Saint-Omer. Aquesta màxima competició continental de l’hoquei patins no tornava a la Bombonera reusenca des del 2019, quan els reusencs es van enfrontar a l’Sporting de Portugal.

En aquesta fase de grups, els de Jordi Garcia, a banda del conjunt francès es tornarà a veure les cares amb el conjunt portuguès del Barcelos, amb qui ja es va enfrontar a la darrera fase a Valdagno, i novament a l’Sporting de Portugal dirigit per Alejandro Domínguez. Pel que fa al partit amb els francesos tot feia preveure que seria el duel més fàcil d’aquest grup, on els roig-i-negres havien d’aconseguir els primers punts d’aquesta fase de grups.

Inici elèctric

El partit va començar amb un ritme molt elèctric, i una gran jugada individual de Marc Julià, va servir per obtenir l’1 a 0, quan encara no s’havien jugat 2 minuts. Tot i aquest inici, el conjunt francès va agafar les regnes del partit, amb aproximacions perilloses a la porteria defensada per Martí Zapater. Fruit d’aquesta insistència, 4 minuts després, els àrbitres portuguesos començar el seu particular show, xiulant un penal a l’àrea del Reus Deportiu on, el capità del Saint–Omer, el torderenc Marçal Cuenca, va sortir de la banqueta per fer el llançament del penal i establir l’empat a 1.

Aquest gol va esperonar als roig-i-negres que van pujar el ritme del joc. Al minut 7, quan Sergi Aragonès intentava sortir de darrere la porteria, va rebre un cop d’estic del porter francès Pedro Chambell, qui va veure la primera targeta blava del partit i havia de deixar el seu lloc al porter penedesenc Ferran Mañé.

En la falta directa posterior, Marc Julià va ser l’encarregat de fer el llançament i aconseguiria el 2 a 1. Aquest gol va permetre als reusencs controlar el partit i disposar de bones oportunitats per ampliar la diferència tot i l’empenta dels jugadors del Saint-Omer. Al minut 13, el veterà gallec Jacobo Matiñan va veure la segona targeta blava per un jugador visitant, per una entrada per darrere al capità roig-i-negre Joan Salvat. Aquest cop, Ferran Mañé podia desviar, amb el casc, el llançament de la falta directa de Marc Julià.

La posterior superioritat numèrica no va ser aprofitada pels jugadors de Jordi Garcia. Els dos equips intentaven jugar i oferir espectacle, però eren els àrbitres del partit ells que s’emportaven el protagonisme amb decisions que dificultaven la continuïtat del joc. A poc més de 6 minuts pel descans, Sergi Aragonès va veure la targeta blava en una acció on va ser ell qui va caure al terra i el seu marcador no va poder evitar-lo.

I quan faltaven 27 segons pel temps de descans, Marçal Cuenca va veure la tercera blava dels francesos. Una falta directa que no va saber aprofitar Checco Compagno. Així doncs, es va arribar a la mitja part amb l’avantatge mínima del Reus Deportiu, per 2 gols a 1.

"Espectacle" arbitral"

A la represa els reusencs disposaven 1 minut i mig d’una superioritat numèrica sobre la pista que no van saber aprofitar. A la segona partit, ambdós conjunts van sortir per totes, i les oportunitats se succeïen a les dues porteries, on l’actuació de Martí Zapater i Ferran Mañé van evitar que el marcador s’ampliés.

Fins que al minut 34 Sergi Aragonès feia un tranquil·litzador 3 a 1 des del punt de penal. I 30 segons més tard, un nou penal favorable als reusencs va servir perquè el mateix Aragonès fes pujar el 4 a 1. Mentre que Mathieu Le Roux veia una nova targeta blava, i pocs segons després seria David Gelmà qui era amonestat amb una targeta, continuant així amb l’espectacle arbitral.

Els francesos van aprofitar aquesta superioritat numèrica a la pista amb xut creuat de Guido Pellizzari, que va servir per fer pujar el 4 a 2 a l’electrònic, quan encara faltaven 13 minuts i mig pel final. El Reus controlaria el partit i faria córrer el cronòmetre, però els francesos es plantaven amb perill davant Martí Zapater, però el marcador no es va moure i els roig-i-negres segueixen amb la imbatibilitat a casa.

Les properes dues jornades de la WSE Champions League portaran el Reus Deportiu Virginias fins a Portugal on s’enfrontaran al Barcelos el 9 de febrer i a l’Sporting de Portugal d’Alejandro Domínguez el 23 del mateix mes.

Fitxa del partit

Reus Deportiu Virginias (4): Martí Zapater, Sergi Aragonès, Marc Julià, ‘Checco’ Compagno i David Gelmà.

SRCA Saint-Omer (2): Pedro Chambell, Mathieu Le Roux, Leo Savreux, Jacobo Mantiñan i Guido Pellizzari.

Àrbitres: Joao Duarte (Por) – Rui Torres (Por)

Gols: (‘2) 1-0 Marc Julià; (‘4) 1-1 Marçal Cuenca (p.); (‘7) Marc Julià (f.d.); (’34) 3-1 Sergi Aragonès (p.); (’35) 4-1 Sergi Aragonès (p.) i (’37) 4-2 Mathieu Le Roux.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: