El Nàstic posa la voluntat i el Barça Atlètic l’encert (1-0)

Partit complet i seriós dels homes de Dani Vidal, que han notat les baixes dels seus davanters

Imatge del partit Barça Atlètic - Nàstic de Tarragona disputat aquest dissabte a l'Estadi Johan Cruyff Imatge del partit Barça Atlètic - Nàstic de Tarragona disputat aquest dissabte a l'Estadi Johan Cruyff CLUB GIMNÀSTIC
Esports Abel Casanovas
Diumenge, 12 Març 2023 00:18

El Nàstic de Tarragona no ha pogut sumar els tres punts davant del Barça Atlètic en el partit disputat a l'Estadi Johan Cruiff corresponent a la jornada 26 del Grup II de la Primera Federació. Els grana s’han mostrat voluntariosos i han disputat un partit molt complet i seriós en línies generals, tot i que han trobat a faltar en excés als seus davanters centre, tots ells de baixa per lesió.

Unes baixes que han obligat Dani Vidal a reestructurar l’onze inicial, encara que ha pogut conservar gran part de l’equip que va vèncer a la Reial Societat B la setmana passada. Parra tenia la responsabilitat de suplir a Manu García i Marc Álvarez sortia en detriment de Guillermo, autor d’un dels gols de l’última victòria.

El Nàstic ha sortit molt ben plantat, perfectament posicionat i amb la intenció d’ anotar el primer gol del partit al més aviat possible. Tant és així que Marc Fernández ja ha aviat al minut 3’, després de rematar desviada una centrada nascuda d’una contra conduïda per un immens Robert Simón. Els grana mostraven una valentia excel·lent i no escatimaven en esforços a l’hora de córrer i intentar robar la pilota a prop de la porteria.

Els primers senyals de vida del Barça Atlètic s’han manifestat al minut 17’ quan l’àrbitre ha assenyalat una falta rigorosa de Montalvo, la qual ha executat Àlex Carbonell enviant-la fora. Exactament de la mateixa manera ha arribat una nova ocasió del Nàstic, Marc Fernández ha llançat alta una acció a pilota parada al minut 19’. Els grana, sentint-se locals gràcies als gairebé 700 aficionats desplaçats a Barcelona, no s’arrugaven en cap moment i seguien creant perill, Èric Montes ha culminat a les mans d’Arnau Tenas una combinació brillant entre Robert Simón, Marc Álvarez i Marc Fernández, el qual ha acabat servint la pilota amb el pit al migcampista bagenc. Abans d’arribar al descans, Roberto s’ha desempallegat possiblement amb falta de Marc Trilles i s’ha plantat sol davant Dani Parra, però la definició del davanter cedit pel Màlaga no ha estat bona.

L’entretemps arribava amb la sensació que el Nàstic estava sent superior i que Dani Vidal estava fent una lectura excepcional del partit.

El guió del segon temps no s’ha distanciat gaire del que havia seguit el primer; el Nàstic era molt agressiu en la pressió i bloquejava tots els intents de sortida del Barça Atlètic. Així i tot han estat els barcelonins qui han disposat del primer apropament, amb un intent de centrada que s’ha perdut per l’esquerra de la porteria de Dani Parra al minut 47’. Al minut 51’, el porter de Riudoms ha exhibit la seva qualitat amb una mà excel·lent davant el xut de Juanda, el rebot l’ha enviat a servei de cantonada Joan Oriol. Aquest servei de cantonada ha comportat un disgust al Nàstic, ja que ha suposat el primer gol del partit. Chadi Riad s’ha desfet de la marca d’Èric Montes i ha rematat absolutament sol una centrada exquisida (1-0).
Reacció grana

Més enllà d’arrugar-se, el Nàstic ha reaccionat automàticament després de rebre el primer cop del partit. Al minut 54’ Marc Fernández no ha pogut controlar una nova centrada magistral de Robert Simón, que d’aconseguir-ho, s’hagués quedat absolutament sol davant Arnau Tenas. Al minut 75’ ha estat Nil Jiménez qui ha enviat per sobre del travesser l’enèsim servei de Robert Simón. Sis minuts més tard, Nil ha disposat de l’ocasió més clara del partit, plantant-se sol davant Tenas i creuant una mica més del necessari la seva definició. Dani Vidal i la marea grana s’enduien les mans al cap i mostraven gestos d’incredulitat.

Les revolucions del partit han anat pujant i s’ha acabat descontrolant del tot. Trilles ha rebut una vermella directa després d’un impacte duríssim a Victor Barberà. Una expulsió que hauria d’haver rebut també el futbolista del Barça Atlètic, a conseqüència d’arribar tardíssim a intentar robar-li la pilota a Marc Álvarez. El petit enrenou que s’ha originat s’ha saldat amb una targeta groga a Joan Oriol per protestar.

Quan el joc s’ha pogut reprendre, el Nàstic ha estat a punt d’aconseguir l’heroica; Aarón Rey, molt actiu i treballador durant el partit, s’ha internat a l’àrea amb una de les seves conduccions, però quan ha posat la “passada de la mort”, Pochettino s’ha quedat amb la mel als llavis, ja que la defensa ha posat el peu per avortar el que hauria suposat l’empat del Nàstic al minut 93’.

El Nàstic seguirà amb 34 punts i momentàniament a 8 punts de les places de promoció. Cada vegada més lluny i cada vegada menys jornades. Els grana tindran una nova oportunitat de redimir-se diumenge 19, a les 17 h, contra el Calahorra, al Nou Estadi Costa Daurada.