Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Barça es mostra intractable al Palau d’Esports, de Reus

El Reus Deportiu Virginias s'estavella contra Sergi Fernàndez i el FC Barcelona goleja en una segona part més efectiva (1-6)

Imatge del partit Reus Deportiu - Bara Imatge del partit Reus Deportiu - Bara JUANJO VINYA
Esports Jordi Benavent / Reus Digital
Diumenge, 12 Març 2023 17:18

Un partit d'hoquei entre el Reus Deportiu i el FC Barcelona sempre és un partit especial. L’espectacle sempre està assegurat, sigui per disputar un títol o en un partit intranscendent. I la millor prova la tenim en l'últim gran partit que va enfrontar tots dos equips, fa just una setmana en la semifinal de la Copa del Rei.

El clàssic de l'hoquei patins ha arribat, aquest diumenge, al Palau d'Esports amb un clar favorit, el FC Barcelona, líder de l'OK Lliga. El Barça encara no ha perdut cap partit i és el recent campió de Copa. Per aquest motiu, els jugadors reusencs han fet el passadís als jugadors blau-granes quan han sortit a la pista.

L’entrenador Jordi Garcia no ha pogut comptar amb el capità roig-i-negre Joan Salvat, que encara arrossega molèsties físiques. Tot i que la baixa de Salvat no ha permès fer l'habitual roda de canvis al tècnic, el Reus Deportiu ha sortit decidit a buscar el primer gol des del començament. Quan encara no s'havien jugat dos minuts, els àrbitres no han donat per bo un gol de Marc Julià, per una falta prèvia al porter del Barça. Tot i això, els roig-i-negres han seguit inquietant el porter Sergi Fernàndez, amb xuts de Sergi Aragonès, "Checco" Compagno i Marc Julià.

Al minut 9, David Gelmà ha pogut fer el primer gol, però el seu xut creuat s'ha topat amb el pal de la porteria blaugrana. Pocs minuts després, ha estat Ferran Giménez qui ha disposat d’una bona ocasió per marcar amb una rematada al segon pal.

Ha estat el FC Barcelona qui ha trobat el camí del gol amb un xut, des de lluny, de João Rodrigues que ha sorprès el porter reusenc i ha fet pujar el 0 a 1 al marcador. Tres minuts més tard, ha estat Joan Pascual qui amb una bola perduda dins l'àrea roig-i-negre ha fet el 0 a 2. El gol ha estat una gerra d'aigua freda pels mèrits que han fet, fins al moment, els dos equips. Amb el marcador favorable, el Barça ha controlat el ritme del joc amb possessions llargues i exercint una pressió per tota la pista que ha ofegat el joc dels reusencs.

Però quan tothom creia que s'arribava al descans amb el 0 a 2, un xut des de lluny de Sergi Aragonès ha fet esclatar la grada de la "Bombonera". El Reus retallava la diferència en el marcador amb l'1 a 2, quan faltaven tres segons per anar als vestidors.

A la represa tot ha continuat igual, amb un Reus que posava a prova constantment el porter Sergi Fernàndez, i un Barça que creava perill en tots els seus atacs. Al minut 36, l'italià "Checco" Compagno ha vist la targeta blava per una discutible falta al centre de la pista, que Martí Zapater ha aturat el llançament posterior. Això ha obligat als reusencs a jugar amb un jugador menys durant dos minuts i Joao Rodrigues ho ha aprofitat tot marcant l'1 a 3.

Novament amb la renda de dos gols favorables, el FC Barcelona han adormit el partit, mentre que els roig-i-negres han hagut d'arriscar per eixugar aquesta diferència.

Ferran Giménez ha vist una nova targeta blava per una acció al centre de la pista. Alabart no ha pogut marcar en la falta directa, però, de nou, Helder Nunes ha aprofitat la superioritat numèrica per fer un 1 a 4 que sentenciava el partit.

A partir d'aquest moment, les grades s'han encès amb les decisions dels àrbitres i quan restaven vuit minuts per acabar, Helder Nunes ha vist la primera targeta blava per al FC Barcelona. En el servei posterior, Marc Julià no ha pogut materialitzar-lo. Els roig-i-negres no han aprofitat tampoc la superioritat numèrica. I quan faltaven cinc minuts, el Barça ha fet la desena falta d'equip, però el porter Sergi Fernàndez ha evitat el gol de la falta directa que ha executat Diego Rojas. En canvi, una gran acció personal de Pau Bargalló ha fet pujar un contundent 1 a 5.

Amb el partit sentenciat, Jordi Garcia ha donat minuts al jove Guillem Jansà, i Edu Castro ha fet entrar a la pista el jugador Joan Ruano, que ha aprofitat un rebat per fer l'1 a 6 definitiu.

Amb aquesta derrota els reusencs s'allunyen de les quatre primeres posicions que donen preferència als play-offs. La pròxima jornada el Reus Deportiu visitarà la pista del Voltregà que dirigeix Lluís Teixidó.

Fitxa del partit:

Reus Deportiu Virginias (1): Martí Zapater, Sergi Aragonès, Marc Julià, Diego Rojas i "Checco" Compagno.

FC Barcelona (6): Sergi Fernàndez, Ignacio Alabart, Pau Bargalló, Helder Nunes i Joao Rodrigues.

Àrbitres: Oriol Pérez Claramunt i Jordi Reverter García.

Gols: (’16) 0-1 Joao Rodrigues; (’19) 0-2 Joan Pascual; (24’57”) 1-2 Sergi Aragonès; (’38) 1-3 Joao Rodrigues; (’41) 1-4 Helder Nunes; (’46) 1-5 Pau Bargalló i (’49) 1-6 Joan Ruano.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: