Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El president del COE no descarta ajornar els Jocs

El Comitè Internacional dels Jocs Mediterranis es reuneix aquest cap de setmana a Algèria

Imatge d'arxiu d'un acte de Tarragona 2017. Imatge d'arxiu d'un acte de Tarragona 2017. CEDIDA.
Esports Redacció Infocamp
Dijous, 03 Novembre 2016 12:41

El president del Comitè Olímpic Espanyol (COE), Alejandro Blanco, ha afirmat que "Els Jocs de Tarragona podrien no celebrar-se el 2017". Blanco ha fet aquestes consideracions en el marc de la inauguració a Madrid d'un fòrum esportiu organitzat pel diari AS, tot i que ha deixat clar que -independentment de la data- els Jocs Mediterranis es faran.

L'alcalde i president de Tarragona 2017, Josep Fèlix Ballesteros, el coordinador general dels Jocs, Javier Villamayor, i el mateix Alejandro Blanco han viatjat aquest dijous fins a a Orà (Algèria) -ciutat que acollirà els Jocs del 2021-, on aquest cap de setmana es reuneix el Comitè Internacional dels Jocs Mediterranis.

La reacció de l'oposició

Les primeres reaccions davant d'aquesta possiblitat no s'han fet esperar. El portaveu del grup municipal d'ERC-MES-MDC, Pau Ricomà, ha lamentat una vegada més que "els tarragonins s'assabentin mitjançant declaracions en premsa de gent de fora de Tarragona de fets que tenen incidència direta en la ciutat". Pel portaveu de C's, Rubén Viñuales, l'ajornament dels Jocs seria "un fracàs" i ha recordat que la marca és "Tarragona 2017".

Per la seva banda, el portaveu del grup municipal de CDC, Albert Abelló, considera "ridícul i esperpèntic" el fet que els Jocs no se celebrin l’any 2017. Abelló es pregunta per la mala imatge internacional que donaria Tarragona si es compleix l’anunci. Si s’ajornen, Abelló reclama un compromís ferm per part de l’Estat enguany en la seva aportació de 12 milions d’euros i titlla de "mala gestió" envers els Jocs del govern municipal.

Finalment, la CUP ha tornat a exigir “la renúncia a la celebració dels Jocs a Tarragona, tant el 2017 com el 2018 o fins i tot el 2019”. La diferència, però, és que la petició l'han traslladat al COE mitjançant una carta adreçada al seu president, la qual també faran arribar al COI en diverses llengües. La portaveu de la CUP a l’Ajuntament de Tarragona, Laia Estrada, afirma que “els Jocs Mediterranis han arribat a una situació límit, amb poc marge de temps perquè es facin les obres, poques perspectives que Madrid posi els diners que calen, i amb uns números de la Fundació Tarragona 2017 que evidencien que no es pot fer front a les despeses.”

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: