Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La plaça de l'Oli acollirà una demostració de cuina de Mercat

El showcooking, el proper dissabte 2 de juny al migdia, el protagonitzaran els xefs de Valls Cristina Sans (KdeValls), Albert Roig (ForEvents) i Suso Hernández (Julià Mallol)

Amb el lema “Vine al mercat, hi trobaràs la ciutat autèntica”, el mercat de la fruita i la verdura de Valls està celebrant una campanya promocional Amb el lema “Vine al mercat, hi trobaràs la ciutat autèntica”, el mercat de la fruita i la verdura de Valls està celebrant una campanya promocional ARXIU / INFOCAMP
Gastronomia Redacció Infocamp
Dilluns, 28 Mai 2018 19:14

Valls obrirà el mes de juny amb un nou showcooking a la plaça de l’Oli, al bell mig de l’històric mercat de la fruita i la verdura de Valls. Aquesta serà la segona demostració de cuina en viu des que aquest any la regidoria de Comerç i Turisme hagi encetat la campanya de promoció del mercat, en una iniciativa que compta amb la col·laboració de l’Associació de Restauradors de Valls.

Seran precisament els restaurants de Valls els grans protagonistes del showcooking de cuina de mercat que se celebrarà el dissabte 2 de juny, a les 12h. Els protagonistes seran els cuiners Cristina Sans del restaurant KdeValls, Albert Roig del ForEvents i Suso Hernàndez del Julià Mallol. Precisament, un dels restauradors participants, Albert Roig, ha explicat que es conservarà el mateix format que en la primera demostració, però que es limitarà la durada a una hora i mitja perquè sigui més amè. D’aquesta manera, el showcooking, en plena celebració del mercat de la verdura, agermanarà de nou els productes km0 i de temporada amb la tradició gastronòmica vallenca. Tots els assistents tindran com obsequi la bossa de compra reutilitzable amb el nou logotip promocional del mercat vallenc.

Amb el lema “Vine al mercat, hi trobaràs la ciutat autèntica”, el mercat de la fruita i la verdura de Valls, amb més de vuit segles d’història (1210), està celebrant aquest any 2018 diferents activitats promocionals. Amb les demostracions de cuina en directe es vol lligar el tradicional mercat al món de la restauració per posar en valor la importància d’associar la cuina i els restaurants de la ciutat als proveïdors i pagesos locals com a model ecogastronòmic de proximitat singular i amb personalitat pròpia.

El regidor de Comerç de Valls, Òscar Peris, ha explicat que l’objectiu a la vegada és "promoure la cuina de mercat i els productes km0 que es poden trobar en el mercat" i recordar els beneficis de consumir fruites i verdures de temporada, així com la importància de mantenir els mercats "com aposta per a la sostenibilitat de l’activitat de la pagesia i el model de comerç de proximitat". Enguany, s'ha editat un vídeo promocional del showcooking de dissabte, a càrrec de la productora audiovisual vallenca PxL, que serà el primer d'una sèrie de vídeos sobre l'històric Mercat de la Fruita i la Verdura.

En aquesta mateixa línia, sota el lema “Del tros al mercat”, es realitzen també activitats escolars adreçades als més petits, entre elles visites d’alumnes al mercat i un dossier pedagògic per treballar a classe, amb l’objectiu d’acostar als infants el mercat com una forma genuïna de comerç tradicional, una manera d’entendre la història de la ciutat i fomentar el gust dels més joves per anar a comprar-hi.

 

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: