Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Cambrils dóna la benvinguda a l’oli nou d’oliva verge extra Mestral

L’acte destacat de les jornades gastronòmiques és l’esmorzar popular de la Festa de l’Oli Nou, el 4 de novembre / Una vintena de restaurants oferiran pa amb oli nou com a aperitiu fins al 4 de novembre

Imatge d'arxiu de la Festa de l'Oli Nou, a la Cooperativa de Cambrils Imatge d'arxiu de la Festa de l'Oli Nou, a la Cooperativa de Cambrils ARXIU / INFOCAMP
Gastronomia Redacció Infocamp
Diumenge, 28 Octubre 2018 00:40

La Cooperativa Agrícola de Cambrils ja ho té tot a punt per presentar en societat el primer oli de la temporada. Fins al 4 de novembre, les Jornades Gastronòmiques de l’Oli Nou d’Oliva Verge Extra de Cambrils donaran la benvinguda aquest producte d’alta qualitat imprescindible en la cuina mediterrània. 

L’acte més destacat del programa serà l’esmorzar popular de la Festa de l’Oli Nou a les instal·lacions de la Cooperativa Agrícola de Cambrils (carretera Montbrió, km2) que tancarà les Jornades el 4 de novembre. A partir de les 9 hores, els i les assistents podran esmorzar pa torrat, llonganissa, fruita i oli nou d’oliva verge extra Mestral de la nova collita per només 4 euros, mentre gaudeixen d’actuacions infantils de grups locals.

L’agrobotiga obrirà en horari especial, de 9 a 14 hores, per qui vulgui aprofitar l’ocasió per fer la compra de productes de proximitat. Com a promoció, els que hagin comprat el tiquet de l’esmorzar tindran un descompte de dos euros per a la compra d’una garrafa de cinc litres d’oli.

Els restaurants participants

Però els primers en tastar la collita d’enguany seran els comensals dels 23 restaurants que oferiran pa amb oli nou de la Cooperativa com a aperitiu a partir del 19 d’octubre i fins al final de les jornades. Els participants són Bec d’Or, Bresca, Cal Tendre, Can Solé, Casa Gallau, Club Nàutic Cambrils, Denver Cambrils, Dofí Verd, Duomo, El Faro, Gami, la Cua Curta, La Galera Port Cambrils, Les Barques, L’Espurna, l’Hort del Pere, L’Original, Miquel, Miramar, Moraima, Rincón de Diego, Rincón de Iruña i Taverna Lekeitio.

D’altra banda, el diumenge 28 d’octubre de 16 a 17:30 hores s‘ha organitzat una ruta per les oliveres. És un recorregut a peu per poder veure en primera persona el camí que fa una oliva fins a convertir-se en oli, visitar el molí i tastar l’oli nou. Les persones interessades en aquesta activitat gratuïta s’hi poden inscriure trucant al 977 794 679 o escrivint a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..

Durant la ruta, que començarà a l’Agrobotiga de la Cooperativa, els participants visitaran una finca d’oliveres per veure in situ com es fa el procés de recollida de les olives, coneixeran el projecte LIFECOOP 2020 i podran collir olives gaudint de l’essència de fer de pagès. Posteriorment, portaran les olives al Molí de la Cooperativa per seguir el procés per obtenir oli. En acabar, hi haurà un berenar que consistirà en la Rosta de Cambrils (pa torrat amb oli nou i vi) pels adults i pa torrat amb oli i xocolata pels més petits.

Podeu descarregar el programa complet clicant aquí.

L’oli de la Cooperativa de Cambrils

L’oli d'oliva verge extra de Cambrils és fruit de l'esforç i dedicació de 410 productors de la Cooperativa Agrícola que conreen més de 150.000 oliveres de la varietat arbequina. Des de la fundació de la cooperativa a l'any 1902 l'olivicultura ha estat generació rere generació un dels pilars de la institució, amb una influència més que destacable a la gastronomia i restauració de Cambrils i el seu entorn.

Les oliveres arbequines, varietat autòctona de la Costa Daurada, produeixen un fruit de qualitat contrastada que neix a Cambrils vora el Mar Mediterrani. El microclima de la zona, el sòl, les bones pràctiques agronòmiques, les millors instal·lacions i l’acurat procés d’elaboració ens donen l'oportunitat de poder gaudir d'aquest oli d'oliva de qualitat extraordinària, reconegut amb el segell de qualitat internacional SIQEV.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: