Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Una xerrada sobre el vi en l’antiguitat inaugura el cicle ‘La ciència del vi’ a Tarragona

Durant les xerrades del cicle es podran tastar dos vins de la DO Tarragona

L'investigador Jordi Diloli va inaugurar el cicle L'investigador Jordi Diloli va inaugurar el cicle CEDIDA
Gastronomia Redacció Infocamp
Dijous, 14 Febrer 2019 18:58

La xerrada sobre el vi en l’antiguitat de l’investigador del grup de recerca GRESEPIA, del Departament d’Història i Història de l’Art de la URV, Jordi Diloli, va inaugurar aquest dimecres, 13 de febrer, el cicle ‘La ciència del vi’. Dioli va desgranar els detalls que han ajudat als arqueòlegs a fer-se una composició de quin paper tenia el vi a fa 6.000 anys, i com va evolucionar la seva producció, conservació i consum al llarga dels segles. Ho va fer davant d’una cinquantena de persones que van omplir l’Espai Turisme de Tarragona per assistir a la primera de les nou xerrades que conformen el cicle.

‘La cinència del vi’ és una proposta de divulgació científica organitzada per la Unitat de Divulgació de la Ciència (ComCiència) en col·laboració amb la Facultat d’Enologia, la DO Tarragona i el Patronat de Turisme de Tarragona. L’objectiu d’aquest projecte és apropar el coneixement científic a la societat, de la mà d’investigadors que fan recerca a la Universitat en àmbits molt diversos, però amb el vi com a element comú. Per aquest motiu, durant les xerrades es poden tastar dos vins de la DO Tarragona que tenen relació amb el tema del qual es parla a cada sessió, i que compten amb el comentari de tast que fan estudiants del darrer curs de la Facultat d’Enologia de la URV.

En la primera sessió, a més, es va tastar el vi fet a l’estil ibèric, un projecte experimental fet entre la Facultat i el grup GRESEPIA, amb la intenció d’elaborar vi com es creu que feien els ibers.

Una mirada multidisciplinar

Aquest nou cicle vol mostrar que darrere del vi hi ha molta recerca històrica, com també d’altres disciplines científiques que el converteixen en un producte viu, únic i en evolució constant. Els temes triats són d’àmbits diversos. A banda del vi a l’antiguitat, durant aquest cicle també es parlarà de vi i salut, de les catedrals del vi, dels maridatges, de l’enocomunicació, de tot el procés que se segueix des de que es conrea la vinya fins que es produeix el vi al celler, de les tècniques de màrqueting per veure el vi, de les sensacions que produeix el seu consum i finalment de l’herència dels grecs i romans respecte aquest producte.

Les sessions es fan el segon dimecres de cada mes -excepte els mesos d’agost i setembre- i la iniciativa ha tingut tan bona acollida entre el públic que les places per a les properes sessions ja s’han exhaurit.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: