Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Mont-roig del Camp enceta les III Jornades Gastronòmiques del Calçot

Del 15 de febrer al 3 de març, els restaurants i establiments oferiran tapes, menús i calçotades per degustar el ceballot que es produeix al municipi

Els restauradors i productors locals han participat en una calçotada, juntament amb l'alcalde i altres regidors Els restauradors i productors locals han participat en una calçotada, juntament amb l'alcalde i altres regidors CEDIDA
Gastronomia Redacció Infocamp
Dijous, 14 Febrer 2019 19:15

Arrenquen les III Jornades Gastronòmiques del Calçot a Mont-roig. El ceballot que es cultiva al municipi torna a ser el protagonista del 15 de febrer al 3 de març. Un total de nou restaurants oferiran durant aquests dies tapes, plats, menús i calçotades, amb aquesta ceba com a ingredient protagonista. Aquesta iniciativa es planteja com una estratègia per atraure visitants més enllà d ela temporada d’estiu, però sobretot per potenciar el sector de la restauració i l'agricultura local amb un producte de temporada i km 0.

Les jornades ja han tingut un acte previ aquest dijous. Un dels productors ha servit calçots a la seva finca per presentar la iniciativa. L’alcalde de Mont-roig del Camp, Fran Morancho, i la regidora de Turisme, Yolanda Pérez, a més de diversos regidors de l’Ajuntament, han participat en aquest acte, on també s’han trobat els restaurants participants i els agricultors que produeixen la matèria prima dels plats.

Mont-roig del Camp produeix al voltant de 30 milions de calçots, una xifra que es vol fer valdre a través d'aquest tipus d'iniciatives que a la vegada serveixen també per donar a conèixer la bona oferta gastronòmica del municipi. La iniciativa, organitzada per l’àrea de Turisme, té la singularitat que permet gaudir de múltiples formes de cuinar els calçots. En són exemples el bacallà confitat amb emulsió de romesco melmelada de calçots, la caldereta de sípia amb calçots, el rissoto de calçot a la catalana, les croquetes de calçot o el paté de calçot, entre altres propostes que es podran degustar aquests dies als diversos establiments de restauració de Mont-roig i Miami Platja. Pel que fa als preus, aquests són ben variats, des dels 3 euros la tapa, de 6 a 10 euros el plat, de 20 a 25 euros els menús i 30 euros les calçotades, aproximadament.

 

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: