Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Torna la Mostra 'Ranxets, la cuina a Torredembarra'

Els restaurants cuinaran en directe a l'envelat el pròxim 24 de març

Imatge d'arxiu de l'edició anterior de la Mostra 'Ranxets, la cuina a Torredembarra', que es farà a l'envelat de Cal Bofill Imatge d'arxiu de l'edició anterior de la Mostra 'Ranxets, la cuina a Torredembarra', que es farà a l'envelat de Cal Bofill ANNA F. / AJUNT. DE TORREDEMBARRA
Gastronomia Redacció Infocamp
Dilluns, 11 Març 2019 18:08

El proper 24 de març tindrà lloc una nova edició de la Mostra 'Ranxets, la cuina a Torredembarra' amb la participació de set restaurants del municipi que per primera vegada cuinaran els seus plats in situ, al mateix envelat. D’aquesta manera, els restauradors se sumen al showcooking que cada any ofereixen els cuiners Àlex Segú i Eloi Figuerola mostrant com es cuina el bull a l’allipebre. 

Aquest 2019, doncs, també es podrà veure en directe l’elaboració dels següents plats: Arròs amb bacallà (Cal Silver); Caldereta de cananes (Can Lluís); Musclos a la marinera amb patates i carxofes (Gambito 1995 & Joan Morros); Arròs de cananes i carxofes (La Quilla d’en Xavier); Fideus negres amb allioli (Las Palmeras); Sípia ofegada (La Tour Danbare); i Allipebre de pop roquer de Torredembarra (Òxid).

Durant la Mostra del 24 de març, es podrà degustar una tapa + beugda (3 euros), de 12 a 15h, a la plaça de les Remendadores (antic Jardins de Cal Bofill). El Showcooking 'Com es cuinen els Ranxets?', a càrrec dels restaruants participants, tindrà lloc, de 12 a 12:30h. A partir de les 12.30h, podrà fer una degustació de Ranxets. La venda de tiquets de la degustació serà el mateix dia a l’envelat de Cal Bofill. Cada degustacó es podrà acompanyar d'un cervesa artesana local Estraperlo (1,5 euros). Els plats que es presentaran a la Mostra també es podran degustar tot el mes d'abril en els restaurants que formen part de la promoció.

També hi haurà diferents actes gratuïts: un taller infantil de cuina (deconstrucció de romesco amb musclos, a càrrec d’Andrea Molné), un inflable infantil i havaneres amb Neus Mar.

Altres activitats

Taller gastronòmic 'Ranxets: La cuina a Torredembarra', a càrrec d’Andrea Molné. És realitzarà a NC espai de cuina (carrer dels Filadors 15). Les inscripcions s'han de realitzar a l'adreça Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. o al telèfon 620.702.594. El preu és de 30 euros (que inclou sopar i aprendre diferents receptes de plats de Ranxets com musclos amb salsa, musclos amb romesco, xirles, farcellets de col, rossejat i escabetx de sardines).

El programa d'activitats es pot descarregar en aquest enllaç.

Què són els Ranxets?

Els Ranxets són plats que han estat sempre presents en la dieta dels torrencs durant moltíssimes generacions, fets amb ingredients i productes bàsics de la mar i del camp, que tothom tenia a l’abast a casa seva: alls, tomàquets, fruits secs, oli, vi, verdures i peixos de temporada.

És una generosa varietat de plats que van des d’escabetxos fins bull a l’all i pebre, passant per musclos a la marinera, asmarris, alls cremats, fideuejats, romescos variats: sípia, pop..., truita amb suc, bacallà amb tomàquet, xirles amb all i ceba, etc.

La promoció gastronòmica amb el nom de Ranxets s’inspira en el llibre homònim del Centre d’Estudis Sinibald de Mas, un llibre de receptes, però també de conceptes culinaris.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: