Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Un total de 20 bars i restaurants participaran en la ruta gastronòmica 'La Xoixeta. Tapes Bruixes Altafulla'

La ruta de tapes començarà el divendres 29 de març i s’allargarà fins al 14 d’abril / S'oferirà un ampli ventall de tapes inspirades en la bruixa més popular de la vila a un preu de 2,8 €

Els restauradors han presentat la 4a edició de la ruta gastronòmica 'La Xoixeta. Tapes Bruixes Altafulla' Els restauradors han presentat la 4a edició de la ruta gastronòmica 'La Xoixeta. Tapes Bruixes Altafulla' CEDIDA
Gastronomia Josep Cartanyà
Dimarts, 26 Març 2019 12:42

L’Ajuntament d’Altafulla ha presentat aquest matí, a la plaça del Pou, la 4a edició de la ruta gastronòmica 'La Xoixeta. Tapes Bruixes Altafulla'. Del 29 de març al 14 d’abril, un total de 20 bars i restaurants de la vila oferiran un ampli ventall de tapes inspirades en la bruixa més popular de la vila, "la Xoixeta".

La tècnica de Turisme i Comerç de l’Ajuntament d’Altafulla, Núria Barba, ha desetacat el fet que enguany, restauradors i consistori, s’hagin posat d’acord en celebrar la mostra fora de la temporada de vacances de Setmana Santa amb la finalitat de desestacionalitzar el turisme. De fet, una de les restauradores, Sara Nicolás (Restaurant Voramar "Cal Vitali"), ha dit que és un encert que s'hagin avançat les dates de la ruta de tapes: "Per Setmana Santa ja tenim turisme, millor que la gent vingui al poble en dates que no acostuma a vindre". 

La ruta gastronòmica 'La Xoixeta. Tapes Bruixes Altafulla' té la voluntat que tothom gaudeixi de les seves receptes, i per això estableix un preu de 2,8 €, que inclou la tapa més una quinto de cervesa Estrella Damm, col·laborador de la mostra.

                 La Xoixeta ha lliurat la imatge de les tapes als restaurants: 

La Xoixeta 2019

L’oferta de tapes parteix d’una carta ben imaginativa que fa volar la inspiració dels restauradors altafullencs amb propostes tant creatives com el “El fruit del mal”, gambetes en la seva salsa sobre llit de musselina de patata i llagostí cruixent de fruits secs; “Poció del Pozo”, coca de tinta de calamar amb crema, pop i cruixent de parmesà, o bé, “Pastisset de bruixa”, pastisset-magdalena d’oliva negra i tomàquet assecat al sol i salsa de pebre vermell, "L'erupció de la màgia", anguila-fumada amb favetes banyades amb una salseta d'ametlles i oli picantó, entre altres.

Els restauradors que han assistit avui a la presentació de la quarta edició han valorat molt positivament l'existència de la ruta gastronòmica. Susana Iniesta, gerent del restaurant El Mercadet, ha dit que és el segon any que hi participa i considera que és "una experiència positivia i divertida". Per Sara Nicolás, del Voramar "Cal Vitali", que hi participa des de la primera edició, ha afirmat que "va molt bé perquè porta gent al restaurant que no et coneixen i dona molta publicitat", a l'hora que afegeix "hi ha gent que prova la tapa i es queda a dinar a provar altres cosese que fem".

Tot i que l'organització prefereix no fer pronòstics, el sostres de tapes servides va ser de 8.000 l'any anterior, una xifra que seria més satisfactòria si es repetís aquest any. Alguns resturants van arribar a servir 900 o 1.000 racions de tapes.

Sorteig de premis

Els participants de la ruta podran omplir un llibret amb el segell de cada establiment si es consumeix la tapa corresponent. Aquells que aconsegueixin omplir-lo tot podran anar a l’Oficina de Turisme de la plaça dels Vents, al barri marítim, i rebre l’últim segell. Rebran un petit obsequi i podran votar la tapa que més els ha agradat. La data límit per posar l’últim segell a l’oficina de Turisme serà el dia 25 d’abril fins a les 14:00h. Tots els que acabin la ruta participaran en un sorteig de 10 lots del Grup Estrella DAMM. L’establiment de la tapa guanyadora rebrà un reconeixement recordatori de l’organització, que serà un quadre inspirat en "la Xoixeta".

El mapa d’establiments participants es reparteix especialment per la Vila Closa, al nucli històric d’Altafulla, i al barri marítim. Els 20 restaurants i bars que hi participen són Voramar “Cal Vitali”, Maritime Beach Club, Hotel Yola “El tiberi”, La taberna del Quatre, La toque, Les bruixes, Solocomo, K la yaya, Gastrobar Faristol, Hotel Oreneta, El mercadet, La Violeta, La Terracita de Elena, El Pozo, El Bruixot, Ares Pastisseria, La taverna del mar, Altafulla Lounge, Ca l’Anna i el Samuel i el Bolero.

La ruta està organitzada per la regidoria de Comerç de l’Ajuntament d’Altafulla, amb la col·laboració d’Estrella Damm, i el Consorci Turístic del Baix Gaià.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: