Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La 8a Jornada Gastronòmica del Calçot de Valls inaugurarà la temporada el 20 de novembre

Quim Masferrer serà nomenat Amic de l’Autèntica Calçotada de Valls i arrencarà simbòlicament el primer calçot de la temporada

El showcooking del migdia serà un dels atractius de la Jornada Gastronòmica del Calçot de Valls El showcooking del migdia serà un dels atractius de la Jornada Gastronòmica del Calçot de Valls ARXIU / INFOCAMP
Gastronomia Josep Cartanyà
Dimarts, 09 Novembre 2021 13:12

Després de dos anys, la Jornada Gastronòmica del Calçot recuperarà 100% la normalitat i el proper dissabte 20 de novembre obrirà oficialment la temporada de calçotades de Valls. La que ja és la clàssica jornada d’inici de la temporada a la ciutat d’origen de la calçotada reunirà a xefs de prestigi, restauradors locals i cellers en un esdeveniment que tindrà com a gran protagonista la cuina del calçot. L’Ajuntament de Valls, la DO Tarragona, la IGP Calçot de Valls, la Cooperativa Agrícola i l’Associació de Restauradors són els responsables de la festa.

El Pati serà la plaça central de la jornada que començarà, a les 11.50h, precisament amb la proclamació de Quim Masferrer com a 'Amic de l’Autèntica Calçotada' en un acte que servirà per obrir oficialment la temporada 2021-2022 de calçotades. Masferrer també serà el responsable d’arrencar, a les 10 del matí, simbòlicament el primer calçot de la temporada en un camp d’un dels agricultors de la IGP Calçot de Valls, entitat que vetlla per la qualitat d’aquest típic i singular producte vallenc.

El regidor de Comerç i Turisme de Valls, Òscar Peris, ha destacat durant la roda de premsa de presentació que "la cuina torna al públic, perquè la pugui gaudir mentre veu el shocooking", alhora que ha posat en valor la qualitat d'aquesta jornada: "Tindrem dos Estrelles Michelin, amb productes de la cuina del KM 0, amb el segell de Calçot de Valls i  madirats amb els vins de la DO Tarragona". 

Presentació de la 8a Jornada Gastronòmica Calçot de Valls (Aj.de Valls): 

presentació 8a Jornada del Calçot de Valls

Dos Estrelles Michelin i un nou restaurant

A partir de les 12h, s’iniciarà el showcooking de la mà de tres xefs, Óscar Manresa, del restaurant Catalina (Gavà, Barcelona), Joel Castanyé, del restaurant La Boscana (Bellvís, Lleida) -Estrelles Michelin-, i del vallenc Andreu Guasch, de La Licorera Vallenca (Valls), que oferiran el que serà tota una demostració de cuina en directe amb receptes a base de calçots. El regidor Òscar Peris també s'ha referit a "la bona notícia" que suposa incorporar un nou restaurant a la ciutat, com La Licorera Vallenca.

Les croquetes de calçot, un dels atractius de la Jornada

Per altra banda, el Pati acollirà un estand de l’Associació de Restauradors de Valls que oferiran unes croquetes de calçot realitzades per ells mateixos seguint la recepta de Nando Jubany, després de l'èxit que van tenir en la darrera edició. També hi haurà un altre estand de la DO Tarragona on es podran degustar els vins que maridaran els àpats del showcooking.

El president de l'Associació de Restauradors de Valls, Joan Mira, ha manifestat que, entre els restauradors, "hi ha ganes de fer una temporada normal". Al seu torn, el president de la DO Tarragona, Vicenç Ferrer, ha dit que durant la jornada es faran servir quatre vins per maridar el calçot de quatre cellers: Vinícola de Nulles, Vinya Janine de Rodonyà, Cellers Blanch de Puigpelat i Celler Mas Bella de Masmolets.

La Jornada Gastronòmica del Calçot de Valls "Memorial Àngel Solé" esdevé un espai dedicat al desaparegut xef vallenc. D'aquesta manera es vol retre un homenatge a una persona que va impulsar la restauració vallenca. Unes jornades en les quals l'Àngel havia participat activament i que porten el seu nom, aquesta distinció honorífica i vitalícia va estar creada per premiar la seva trajectòria, pel seu compromís amb els productes de la terra, per l'amor que desprenia per la gastronomia i per la recerca de l'excel·lència en aquest camp; i alhora per la seva defensa de l'origen vallenc i la qualitat de l'autèntica calçotada de Valls.

Previsió d'una bona temporada

El president de la IGP Calçot de Valls, Dalmaci Clofent, ha dit que s'augura una bona temporada de calçots i de qualitat: "No ha plogut gaire aquestes últimes setmanes i, com que no hi ha humitat, la terra seca ajuda a que el calçot creixi bé". Si l'any passat es van 17,5 milions d'unitats, aquesta temporada es podria arribar als 20 milions de calçots.

La Gran Festa de la Calçotada s'avança una setmana

El secretari de la Cambra de Comerç de Valls, Rafel Castells, ha avançat la 'Gran Festa de la Calçotada' s'avançarà un cap de setmana i es celebrarà el diumenge 23 de gener. Castells ha recordat que enguany la festa no es farà l'últim diumenge de gener -com és tradició- " per no fer-la coincidir amb les Festes Decennals de la Mare de Deu de la Candela", que tindran lloc del 28 de gener al 6 de febrer.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: