Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La Festa de l'Oli Nou de Reus es farà els dies 11 i 12 de novembre

Durant els dos dies de durada de la Fira es sortejaran més de 500 litres d’oli entre els visitants que adquireixin oli

La plaça de la Llibertat tornarà a ser el centre neuràlgic de la Festa de l'Oli Nou de Reus La plaça de la Llibertat tornarà a ser el centre neuràlgic de la Festa de l'Oli Nou de Reus ARXIU / INFOCAMP
Gastronomia Redacció Infocamp
Dimecres, 09 Novembre 2022 20:26

Els dies 11 i 12 de novembre de novembre arriba a Reus la 'Festa de l’Oli Nou. 25ena Fira de l'oli DOP Siurana', un certamen organitzat per Reus Promoció, el Consell Regulador de la DOP Siurana i la Unió Corporació Alimentària de Reus, en el que són presents els productors més importants de la Denominació d’Origen que presenten de forma col·lectiva el seu oli n ou. La Fira s'inaugurarà el divendres 11 de novembre a les 19:00 h a la plaça de la Llibertat.

Enguany se celebra la 25ena edició de la Fira i, més que mai, es vol potenciar l’oli nou DOP Siurana. Durant els dos dies de durada de la Fira es sortejaran més de 500 litres d’oli entre els visitants que adquireixin oli. També s’ha preparat un ampli programa d’activitats per a tots el públics.

Un altre dels aspectes remarcables d’aquest esdeveniment és la gran implicació de sectors i entitats de la ciutat que se sumen a la Fira de l’Oli organitzant diferents actes en el decurs de la mateixa setmana. Les associacions comercials, el Mercat Central i el Mercat del Carrilet, el Gremi de Forners, la delegació de Reus de l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria, el Grup de Motos Clàssiques participen en diferents activitats tota la setmana, contribuint a que l’arribada de l’oli nou esdevingui tota una gran festa a Reus.

Els visitants de la Fira podran tastar l’oli de 16 productors de la DOP Siurana i al mateix temps, podran gaudir de la seva vessant més lúdica i festiva, amb el gran nombre d’activitats dirigides a tots els públics, especialment el familiar. D’altra banda, es continua premiant als compradors d’oli de la Fira, i per la compra d’oli els productors obsequien als clients amb butlletes «rasca-rasca» amb premi segurs.

Entre les activitats paral·leles cal destacar l’esmorzar degustació del dissabte el matí i, pels més petits, el tradicional berenar de pa amb oli i xocolata del divendres.

L’embotit que es servirà a l’esmorzar està elaborat per Casa Borrull. Enguany, es tracta de llonganissa elaborada amb la recepta tradicional de la casa, mentre que el berenar estarà preparat pel Gremi de Formers de Reus i Comarca.

Una setmana dedicada a l'oli nou DOP Siurana

A més de les activitats previstes, les entitats comercials, els mercats de Reus i el Gremi de Forners guarniran els seus establiments amb ampolles i elements relacionats amb l’oli.

Pel que fa als mercats, del 7 al 12 de novembre, les parades del Mercat Central i del Carrilet de Reus obsequiaran als seus clients amb butlletes pel sorteig de diferents premis d'oli Siurana, consistents en 5, 10, 15, 20 litres d’oli i un primer premi d’»El Teu pes en oli». El dissabte 12 de novembre, a les 17:30 h, a la Fira de l'Oli nou, s'extrauran les butlletes guanyadores. Per obtenir el premi, serà necessari trobar-se a la plaça en el moment del sorteig.

Jornades Gastronòmiques de l’oli DOP Siurana

Del 4 al 20 de novembre. Una selecció de restaurants de la ciutat, a iniciativa de l’AEHT, oferiran als seus clients un menú complet elaborat especialment amb bolets i oli DOP Siurana per posar en valor aquests productes.

Oferta especial de cap de setmana als hotels de Reus

Un any més els hotels de Reus presenten una oferta especial de cap de setmana a la ciutat. El paquet que ofereixen 5 hotels de la ciutat inclou un descompte sobre el preu de tarifa, una ampolla d'oli nou DOP Siurana, tiquets per l'esmorzar degustació de l'oli nou. Els hotels participants són: Brea's, NH Ciutat de Reus, Centre Reus, Reus Park i Ollé.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: