Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La 22a Fira de l'Oli DOP Siurana a Tarragona es solidaritzarà amb el Gran Recapte

La plaça Corsini acollirà, el cap de setmana del 25 i 26 de novembre, els actes relacionats amb l’oli i el Banc d’Aliments

Presentació de la 22a edició de la Fira de l’Oli nou DOP Siurana Presentació de la 22a edició de la Fira de l’Oli nou DOP Siurana DAVID OLIETE
Gastronomia Abel Casanovas
Dijous, 17 Novembre 2022 16:21

La plaça Corsini de Tarragona serà l’epicentre de la 22a edició de la Fira de l’Oli nou DOP Siurana i de les activitats solidàries relacionades amb el Gran Recapte del Banc d’Aliments. Enguany aquests dos esdeveniments aniran vinculats.

Els actes han estat presentats avui al Mercat Central de Tarragona de la mà de Dídac Nadal, president de mercats i conseller de comerç, el president de la DOP Siurana, Antoni Galceran, el vicepresident del Gremi de Pagesos Sant Llorenç i Sant Isidre, Pere Joan Salas i el president del Banc d’Aliments de les comarques de Tarragona Eusebio Alonso.

El conseller Dídac Nadal ha remarcat “l’orgull” del Mercat Central de la seva participació en aquesta fira, la qual ha titllat d’especial, ja que “ha estat un any complicat per culpa de la sequera que ha afectat les collites i la inflació”. Cosa que s’ha vist reflectida en “la quantitat de l’oli” però no en la “qualitat”.

En aquesta línia s’ha mantingut el president de la DOP Siurana, Antoni Galceran, que ha confirmat aquest “any difícil” però que està “molt content de poder estar de nou presentant l’oli”. Galceran ha lamentat la menor producció d’enguany que “hem passat de 5 milions de kg d’oli a 3 milions aquesta temporada”. També ha volgut deixar clar que “hem hagut d’apujar els preus per dignificar la nostra feina”.

Cartell d’activitats

Antoni Galceran ha anunciat les activitats previstes durant la celebració de la Fila de l’Oli. La recaptació que s’obtingui es “destinarà íntegrament al Banc d’Aliments per setena edició consecutiva”.

Entre els actes més destacats hi ha sortejos com “El teu pes en oli” en què les parades del Mercat Central seran punt de venda de butlletes, una ballada de Swing i activitats infantils com el “Show Cooking”. No serà l’únic joc dedicat als més petits, ja que enguany com a novetat hi haurà escacs, xarranca i tres en ratlla.

Durant el matí de dissabte també es farà el Vermut Solidari, una acció compartida amb el Banc d’Aliments.

A banda d’aquestes activitats es duran a terme altres sortejos i lots. Els assistents a la Fira de l’Oli trobaran disset estants de diverses cooperatives que estaran oferint el seu oli.

Pere Joan Sala, en representació del Gremi de Pagesos de Sant Llorenç i Sant Isidre, ha anunciat que torna “l’acte històric” del berenar amb pa amb xocolata. Una activitat gastronòmica que des del Gremi prepara “amb molta il·lusió i se sent “molt orgullós” de participar-hi.

Campanya del Gran Recapte

El president del Banc d’Aliments, Eusebio Alonso, ha valorat la campanya de recaptació d’aliments felicitant els implicats, ja que “són societats compromeses amb el que fan”.

Any rere any les campanyes solen obtenir uns resultats positius, tot i que enguany admet “por per la pujada dels preus”. Malgrat això si “es recullen aliments per tres o quatre mesos serà bo”.

La campanya del Gran Recapte d’Aliments és “una feina invisible, però que té un gran impacte”. Es calcula que a Tarragona cada dia “s’han d’atendre 45.000 persones”.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: