Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Una vintena d'estudiants internacionals elaboren i embotellen el seu propi vi en un celler de Constantí

La Universitat Rovira i Virgili coordina un màster europeu amb dues universitats més de França i Portugal

Alguns dels alumnes del Màster Internacional en Innovació en Enoturisme embotellant el seu propi vi escumós als Mas dels Frares, a Constantí Alguns dels alumnes del Màster Internacional en Innovació en Enoturisme embotellant el seu propi vi escumós als Mas dels Frares, a Constantí NEUS BERTOLA / ACN
Gastronomia ACN
Dimarts, 10 Gener 2023 16:24

Una vintena d'alumnes del Màster Internacional en Innovació en Enoturisme (Wintour), coordinat per la Universitat Rovira i Virgili (URV), han embotellat aquest dimarts un vi escumós elaborat per ells mateixos. Ho han fet al Mas dels Frares, a Constantí (Tarragonès), on han empaquetat prop de 650 ampolles. Després de cinc mesos d'estada a Tarragona, els estudiants es desplaçaran fins a Bordeus (França) i Porto (Portugal) per continuar aprenent "de primera mà" altres tècniques vitivinícoles i d'enoturisme. Al mateix temps, segons ha apuntat la coordinadora del màster Gemma Beltran aprofitaran l'estada per fer contactes internacionals. El vi es destaparà el juny del 2024, coincidint amb la seva graduació.

El Màster Internacional en Innovació en Enoturisme rep unes 300 sol·licituds anuals. La d'enguany és la setena edició d'uns estudis que van néixer davant la manca d'oferta al voltant de l'enoturisme, segons ha assenyalat la coordinadora del màster de la URV: "Màsters d'enologia n'hi ha diversos, però d'enoturisme vam veure que hi havia una mancança de formació reglada". Alhora, Beltran ha considerat que és "un camp en expansió".

Prova d'això és que cada any s'inscriguin alumnes de tot el món. Aquest any, la formació aplega 25 estudiants procedents de dinou països diferents. De fet, aquesta xarxa internacional de contactes és dels aspectes més ben valorats pels alumnes. Un d'ells, Caio Oliveira - del Brasil – ha assegurat que no s'esperava que fos "tan fàcil i ràpid fer contactes".

En el cas de la Danae Guala, una alumna provinent de Xile, el màster, diu, li ha canviat la vida. Malgrat que ella sí que venia del món vitivinícola, ho feia des de la producció. Ha afirmat que amb només cinc mesos de màster, ja s'ha plantejat allunyar-se de la part més tècnica i "decantar-se" cap a el vessant més turística.

Ambaixadors del vi, una nova professió

El professor especialista en escumosos, Joan Miquel Canals, ha explicat que tots els alumnes es convertiran en "ambaixadors del vi" i ha destacat que aquest màster europeu està "creant una nova professió". "Si l'ambaixador del vi està a casa se li diu que fa enoturisme, però si està en un país de fora es converteix en l'anomenat 'Brand Ambassador' que és una professió que fa vint anys no existia", ha afegit Canals.

Pel que fa als estudis, Canals ha detallat que l'objectiu és que els estudiants "tinguin una experiència completa" i això, segons ell, només s'aconsegueix amb "un treball de camp". Per aquest motiu, a banda de classes teòriques, els estudiants també fan "molta degustació", "molta microbiologia", així com pràctiques al celler.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: