Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Cercant el 'Masterxef' català 2023

L'elecció del premiat es realitza a través d'un concurs gastronòmic inspirat en el format ‘masterchef’ en què poden participar totes les escoles d'hostaleria

Els 'Àngels' dels Premis Lladonosa, patrocinadors amb membres del jurat, i del consistori de Les Borges Blanques Els 'Àngels' dels Premis Lladonosa, patrocinadors amb membres del jurat, i del consistori de Les Borges Blanques CEDIDA
Gastronomia Helder Moya Jardim
Divendres, 10 Març 2023 09:42

Amb l'impuls de l'Ajuntament de les Borges Blanques (Les Garrigues) i l'apadrinament dels famosos germans Sergio i Javier Torres, els guardons, que consisteixen en beques formatives per als guanyadors, rendeixen homenatge a la figura del cuiner català Josep Lladonosa i Giró (1938 ), una figura cabdal de la cultura gastronòmica mediterrània amb nombroses distincions, entre elles la Creu de Sant Jordi, per la seva ingent tasca de recerca i documentació històrica sobre la cuina tradicional catalana.

Foto 1 Premis Lladonosa

Josep Lladonosa és un autèntic mestre de la cuina catalana tradicional (Cedida)

L'elecció del premiat es realitza a través d'un concurs gastronòmic inspirat en el format ‘masterchef’ en què poden participar totes les escoles d'hostaleria de Catalunya, públiques i privades, de grau mitjà i superior. Cada escola pot presentar tots els alumnes que consideri preparats per concursar, sempre que siguin menors de 25 anys i portin estudiant cuina més d'un any.

Per tal de seguir potenciant el talent gastronòmic al territori, enguany es vol posar en valor el treball de tot l’equip que treballa a la cuina i es crea la nova categoría de servei de sala. També, -amb el suport de la Fundació ‘Formació i Treball’-, s’equipara el premi social a les altres dues como reconeixement a l'esforç dels alumnes per sortir endavant amb circumstàncies complexes. Per tant, aquest 2023 hi haurà tres premis: millor cuiner, millor responsable de sala i l'esmentat premi social.

Les proves dels aspirants (dues semifinals i final, més el premi social) es realitzen en una impressionant instal·lació del Grupo Rull, expert en cuines professionals. Sota la supervisió del jurat, -presidit per el mateix Josep Lladonosa i apadrinat pels Germans Torres, els vuit finalistes triats (dos per cada demarcació) cuinen en directe per convertir-se en el millor alumne de cuina de Catalunya.

La regidora de Promoció Cultural, Festes i Benestar i Família de l’Ajuntament de les Borges Blanques, Ariadna Salla, ha subratllat l'objectiu de la seva Corporació en descobrir el talent gastronòmic jove del territori, potenciar-ne la formació i donar a conèixer la marca 'Les Borges Blanques, Capital de l'Oli': “Tornem a donar suport a aquest concurs, que enriqueix el vincle entre professionals, productors i ingredients molt valuosos, amb la idea de portar l'excel·lència dels nostres olis d'alta qualitat -olis verge extra i Prèmium- a tots els punts de la nostra geografia”.

Com a representant del jurat, el xef Xavi Benet, ha tornat a destacar l'alt nivell aconseguit pels aspirants a les anteriors edicions i l'enorme dificultat que sempre suposa l'elecció del guanyador, ja que “malgrat la seva joventut, aquests cuiners ja ens demostren una sorprenent barreja de tècnica i talent en les elaboracions”.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: