Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Inaugurada la 21a Ganxet Pintxo de Primavera

L'acte va servir per homenatjar a l'alcalde de Reus, Carles Pellicer, que el mes de maig posarà el punt i final a la seva activitat al capdavant del consistori

L'organització de la 21a Ganxet Pintxo ha volgut distingir l'alcalde de Reus, Carles Pellicer, amb el trofeu de la ruta de tapes L'organització de la 21a Ganxet Pintxo ha volgut distingir l'alcalde de Reus, Carles Pellicer, amb el trofeu de la ruta de tapes CAMBRA DE REUS
Gastronomia Redacció Infocamp
Divendres, 24 Març 2023 11:16

Aquest dijous al vespre es va inaugurar la Ganxet Pintxo de Primavera a l'espai Llotja de Reus, la vint-i-una edició de la ruta de tapes de Reus. L'acte va servir per homenatjar a l'alcalde de Reus, Carles Pellicer, que el proper mes de maig posarà el punt i final a la seva activitat al capdavant del consistori. Per aquest motiu, i en agraïment al seu suport incondicional des del primer dia, l'organització ha volgut distingir-lo amb el trofeu de la ruta.

La Ganxet Pintxo es podrà realitzar fins el 2 d'abril i permetrà als clients degustar les tapes de trenta-dos establiments. El client trobarà tota la informació a la web de Gastronosfera.

En total hi participen 32 establiments, dels quals un 10% s’incorporen novament amb relació a la darrera edició. Els seus responsables han rebut l’assessorament de la xef Eva Hausmann que novament, per quarta ocasió consecutiva, ha participat en tots els processos d’acompanyament que s’han realitzat en aquesta edició, i que van cristal·litzar en la sessió fotogràfica realitzada el passat 17 de febrer al Mercat Central.

El resultat final, que podran descobrir els clients que facin la ruta, són 32 creacions on els productes locals de qualitat, vinculats a la nostra realitat territorial, hi tenen un pes específic molt important.

La tapa i el quinto o canya Estrella Damm, a 4 euros

La Ganxet Pintxo ha previst per aquesta ocasió un increment de la tapa, que passa dels 3,5 als 4 euros. D’aquesta manera l’organització ha volgut atendre la petició dels mateixos establiments en una moment molt específic, considerant l’increment progressiu dels costos de la matèria primera i dels subministraments.

Una ruta 100% digital

Després de l’experiència pilot de l’edició de tardor 2022, la ruta manté, per segona edició consecutiva, el seu canal de difusió 100% digital. D’aquesta manera es continua amb l’aposta decidida per la sostenibilitat i el respecte mediambiental com pot ser l’eliminació de la difusió en paper considerant el gran nombre de recursos naturals que cal destinar per la seva fabricació.

Els clients podran accedir a tota la informació a través de l’App de Gastronosfera i també a la pàgina web gastronosfera.com. En tots els elements visuals a les xarxes socials de la Ganxet Pintxo es podrà accedir al codi QR que permet descarregar-se l’aplicació. A més Gastronosfera permet geolocalitzar els establiments participants. Això farà molt més fàcil ubicar-los i desplaçar-se d’un lloc a l’altre de manera precisa.

Els premis

Com és habitual els clients de la ruta tindran l’oportunitat de votar les millors tapes de la GP. Una votació que servirà per determinar els guanyadors dels tres premis populars. Tots els que emetin el seu vot participaran en el sorteig d’un àpat per a dues persones en un dels restaurants Estrella Michelin de la demarcació de Tarragona. En paral·lel el jurat professional decidirà quins són els tres guardonats en la seva categoria.

El cartell d’establiments distingits es completarà amb el premi que atorga Estrella Damm a la tapa que millor marida amb la cervesa; el premi especial Gremi de Forners amb el que l’entitat distingirà la tapa elaborada amb el millor pa de forner artesà d’aquesta edició; i finalment el premi Ciutat de Reus que l’Ajuntament de Reus lliurarà, per segona vegada, i que voldrà reconèixer la qualitat de la tapa i el vincle de l’establiment amb la realitat ciutadana.

La ruta, amb la Festa de l'Esport de l'Autisme

Com sempre la Ganxet Pintxo manté la seva voluntat d’implicar-se en la realitat ciutadana. I per aquest motiu ha decidit donar suport a la primera festa de l’esport de la Federació Catdalana de l’Autisme que es realitzarà a Reus, el diumenge 26 de març, a partir de les 17 h, a les instal·lacions esportives de l’escola de futbol La Pastoreta. La ruta patrocina a l’equip local, el SUPERA’T, integrat pels xiquets de l’associació que vetlla per la inclusió social dels nens i nenes amb autisme.

La ruta és una iniciativa de la Cambra de Comerç de Reus, amb el suport de l'Ajuntament de Reus i el Patrocini d'Estrella Damm.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: