Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Endesa instal·la proteccions per a l'avifauna a quatre línies elèctriques al Priorat

Es folraran elements a 17 torres que es troben entre Cornudella de Montsant i Ulldemolins per reduir el risc d'electrocució d'aus

Instal·lació de proteccions en una torre elèctrica que Endesa folra per protegir l'avifauna als termes municipals de Cornudella de Montsant i Ulldemolins Instal·lació de proteccions en una torre elèctrica que Endesa folra per protegir l'avifauna als termes municipals de Cornudella de Montsant i Ulldemolins ENDESA
Medi Ambient ACN
Dimecres, 30 Mai 2018 17:13

Endesa folrarà diversos elements de quatre línies de mitjana tensió del Priorat i col·locarà una estructura perquè hi puguin reposar les aus. En total, es posaran proteccions en 17 torres dels termes de Cornudella de Montsant i Ulldemolins. Segons informa la companyia, aquesta actuació, que ha comportat una inversió de gairebé 12.000 euros, suposa un benefici tant mediambiental com de millora del servei a clients d'aquesta comarca tarragonina. Així, d'una banda permetrà reduir el risc elèctric de l'avifauna i, d'altra banda, millorarà la qualitat del subministrament a dos municipis del Priorat que s'alimenten d'aquestes infraestructures. Des d'Endesa es destaca que aquestes accions demostren la política mediambiental de la companyia en matèria de protecció de l'avifauna, d'acord amb les indicacions dels Agents Rurals del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació. L'actuació s'ha dut a terme sense interrompre el subministrament elèctric dels clients, amb l'ajuda d'una brigada.

En aquesta actuació, encarregada a una brigada especialitzada en treballs en tensió, es folren aïlladors, cables i grapes de disset suports amb revestiments de silicona i carcasses aïllants i, en alguns casos, es renovaran les proteccions ja existents. D'aquesta manera, segons fonts de la companyia, s'evita que les aus rebin una descàrrega, ja sigui en posar-s'hi a sobre o en entrar en contacte per col·lisió. A més, per suggeriment dels Agents Rurals, en un dels suports s'instal·larà un element per tal que les aus puguin descansar a la torre. Malgrat que ja compta amb recobriments aïllants, en el passat va registrar algun incident amb rapinyaries, segons reconeix la companyia. "Totes aquestes variacions en els suports permetran reduir el risc d'electrocució que tota infraestructura elèctrica té intrínsecament associada", exposa en un comunicat.

Endesa recorda que són infraestructures properes a dos entorns naturals singulars, com el Parc Natural de la Serra de Montsant i les Muntanyes de Prades -l'actuació també millora, de retruc, la qualitat del subministrament elèctric a 5.016 clients que depenen d'aquestes línies, ja que els contactes d'aus amb infraestructures elèctriques poden suposar la interrupció del servei, diu Endesa.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: