Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Inspectors i tècnics de salut pública es posen al dia en legislació d'aigües a les instal·lacions del CAT

El Consorci d'Aigües de Tarragona (CAT) i l’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT) organitzen la II Jornada Tècnica entre ambdues institucions a la planta de l'Ampolla

La jornada ha comptat amb l’assistència de prop d’una cinquantena d’inspectors i tècnics vinculats a l'Agència de Salut Pública de Catalunya La jornada ha comptat amb l’assistència de prop d’una cinquantena d’inspectors i tècnics vinculats a l'Agència de Salut Pública de Catalunya CAT
Medi Ambient Redacció Infocamp
Diumenge, 10 Juny 2018 10:01

L’Aula de l’Aigua, a la planta potabilitzadora que el Consorci d’Aigües de Tarragona (CAT) té a l’Ampolla, ha estat el marc de la segona sessió de treball organitzada amb l’Agència de Salut Pública (ASPCAT) que ha comptat amb l’assistència de prop d’una cinquantena d’inspectors i tècnics d’aquest organisme, que han vingut dels diferents àmbits territorials de Catalunya.

El director-gerent del CAT, Josep Xavier Pujol, ha estat l’encarregat de donar la benvinguda i introducció de la jornada als assistents, juntament amb el subdirector regional de Salut Pública al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre, Conrad Casas. Ambdós han coincidit en destacar l’èxit de l’anterior Jornada Tècnica i han manifestat la voluntat de repetir-ho en futures ocasions, destacant la importància que tenen aquest tipus de trobades, ja que l’evolució constant de la legislació en matèria d’aigües i medi ambient, de l’activitat industrial i agrària de la conca de l’Ebre, així com els hàbits humans, és constant i cal afrontar-ho com un repte de millora contínua. El model seguit pel CAT en quant a transparència informativa, molt especialment en temes de qualitat, publicant les analítiques diàries a la seva pàgina web, és un dels pilars de les noves propostes de la directiva d’aigües i va ser posat de manifest per les autoritats presents de l’Agència.

La Jornada és el segon any consecutiu que es celebra a causa del gran interès que desperta entre els assistents. L’objectiu de la sessió, segons ha destacat el subdirector regional de l’ASPCAT, ha estat el d’actualitzar i compartir els coneixements des de diferents òptiques: “des de la recerca, des del gestor de l’aigua i des de l’administració, així com travar coneixements i complicitats per fer millor el que fem, que no és altra cosa que garantir la seguretat de l’aigua d’aixeta que arriba a les cases de la nostra població”.

La cap del servei de Protecció de la Salut al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre, Carme Coll, ha estat l’encarregada d’explicar la proposta de la Nova Directiva de les aigües de consum humà. D’altra banda, els màxims responsables de la Unitat de Radioquímica Ambiental i Sanitària (URAIS) de la Universitat Rovira i Virgili, ubicats al laboratori del CAT a l’Ampolla, el Dr. Francesc Borrull i la Dra. Carme Aguilar, han explicat la seva activitat diària i els principals paràmetres de la radioactivitat en l’aigua.

La Jornada ha comptat amb la presència d’un investigador de molt relleu i gran trajectòria professional del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC), Antoni Ginebreda, que ha estat l’encarregat de fer una ponència relacionada amb els contaminants emergents a la conca del riu Ebre, la seva presència i el risc ambiental que comporta. En aquest sentit, un doctorant de la URV que treballa al CAT, Josep Borrull, ha explicat l’experiència del CAT en la determinació de compostos emergents en aigües destinades al consum humà.

Visita a la planta

Finalment, a l’acabar les ponències, els assistents han pogut visitar els instal·lacions del CAT, acompanyats del personal del Consorci. La visita s’ha centrat especialment en el laboratori i també la sala de control. Els assistents a la jornada han assegurat que “m’ha agradat molt, ho he trobat molt útil, saber com funciona un organisme com el CAT amb el que tenim una relació diària ha estat molt profitós”, “desconeixia certs aspectes de la història del Consorci i la visita me’ls ha aclarit, a més el contingut de les ponències ha sigut molt interessant”.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: