Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Més de 130 voluntaris ambientals participen en el ‘Dia de sensibilització de la platja’ de Mediterrània

La jornada de voluntariat ambiental que pretén conscienciar la ciutadania sobre la importància de respectar i cuidar el mar i les platges

La 27a edició del ‘Dia de sensibilització de la platja’ que Mare Terra Fundació Mediterrània ha organitzat aquest dijous pel matí a la platja Llarga de Tarragona La 27a edició del ‘Dia de sensibilització de la platja’ que Mare Terra Fundació Mediterrània ha organitzat aquest dijous pel matí a la platja Llarga de Tarragona MEDITERRÀNIA
Medi Ambient Redacció Infocamp
Dijous, 12 Juliol 2018 15:58

Mare Terra Fundació Mediterrània ha organitzat lq 26a edició del ‘Dia de sensibilització de la platja’, una jornada de voluntariat ambiental que pretén conscienciar la ciutadania sobre la importància de respectar i cuidar el mar i les platges. Més de 130 persones (la majoria d’ells nens i nenes d’entre 6 i 14 anys) han passat un dia diferent i s’han convertit en voluntaris ambientals a la platja Llarga de Tarragona. Es tracta d’un dels esdeveniments històrics de Mediterrània i ja és tot un clàssic de l’estiu.

Tal i com ha explicat el president de Mare Terra Fundació Mediterrània, Ángel Juárez, l’evolució de l’esdeveniment permet constatar que la societat és cada dia més ecològica. Així, no hi ha ni punt de comparació entre la brossa que es recollia fa uns anys i la que es recull actualment. No obstant això, no s’ha d’abaixar la guàrdia ja que queda molta feina per fer. En aquest sentit, Juárez considera que jornades de difusió ambiental com el ‘Dia de sensibilització de la platja’ són molt importants, tenint en compte que se centren en els tarragonins més joves.

Els voluntaris han fet una mica de tot: rebre una xerrada sobre l’ecosistema al litoral, fer un taller sobre medi ambient, posar-se els guants i recollir deixalles, fer un viatge en catamarà i fins i tot han tingut temps per jugar i banyar-se al mar. I com cada any han rebut la visita de les sirenes, que una vegada més han difós el seu missatge ambientalista. Al final de la jornada tots els nens i les nenes han rebut una medalla d’agraïment per la seva col·laboració. A banda de Juárez, han lliurat el reconeixement diversos polítics com els regidors Rubén Viñuales, Sònia Orts i Dídac Nadal, la diputada Yolanda López, la delegada territorial Trinitat Castro, i representants d’organitzacions com Joan Basora (Port de Tarragona), Francisco Montoya i Eva Canals (AEQT).

Cal destacar que aquesta jornada de voluntariat compta amb un bon grapat de col·laboradors que permeten que any rere any continuï creixent. Hi ha clubs esportius (Club de Vela Platja Llarga, Racing de Bonavista, Tarragona Handbol Club i Tarragona Futbol Club), entitats (Sirenas Mediterranian Academy, Coordinadora d’Entitats de Tarragona), casals d’estiu, administracions (Europe Direct Tarragona) i empreses (SIRUSA, Repsol, Covestro i Wala Tarragona). Mediterrània agraeix la seva fidel col·laboració amb aquest esdeveniment.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: