Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Torredembarra, Creixell, Altafulla i Tarragona, "Platges verges" del Camp de Tarragona

Ecologistes en Acció ha lliurat avui a Creixell els guardons 'Platja Verge' a 12 municipis del Camp i l'Ebre en la novena edició d'aquest concurs

Alguns dels municipis guanyadors del premi 'Platja verge', lliurats aquest divendres a Creixell Alguns dels municipis guanyadors del premi 'Platja verge', lliurats aquest divendres a Creixell ANNA FUSTÉ
Medi Ambient Laia Molné
Divendres, 20 Juliol 2018 14:13

El grup Ecologistes en Acció ha dut a terme la novena edició dels premis 'Platges verges' amb els quals es vol reivindicar aquesta etiqueta per aquelles platges que mantenen el seu estat natural, amb la mínima modificació possible. Un total de 12 municipis del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre han rebut aquest guardó avui en un acte celebrat al Casal Municipal de Creixell, per una o diverses de les seves platges, totes amb un punt en comú: la conservació de la flora i la fauna de l'indret.

Aquesta entrega de premis neix amb la intenció de canviar la normativa vigent, la qual únicament accepta les categories de 'platja urbana' i de 'platja no urbana'. D'aquesta manera es voldria crear una diferenciació que incloïes l'etiqueta de 'semi-urbana' i 'natural' o 'protegida'.

Alguns dels requisits necessaris per poder optar a rebre la bandera qualificativa de 'platja verge' són: conservar un estat natural de l'entorn, el valor de la fauna i la flora, prohibir l'aparcament de vehicles a menys de 200 metres i que existeixi una figura de protecció mediambiental oficial, entre altres.

Els municipis de la demarcació de Tarragona que gaudiran aquest any del distintiu 'Platja verge' són: Alcanar, Sant Carles de la Ràpita, l'Amposta, Sant Jaume d'Enveja, Deltebre, l'Ampolla, l'Ametlla de Mar, Tarragona, Altafulla, Torredembarra, Creixell i Viladecans.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: