Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Cunit elimina la utilització del glifosat com a herbicida a la via pública

L’Ajuntament ha eliminat l’aplicació de l’herbicida químic arran d’estudis científics que alerten sobre la seva afectació a la salut humana i animal

S’implantarà un servei de desbrossament de la vegetació de carrers, voreres format per dos operaris, que passaran per carrers i places eliminant la vegetació S’implantarà un servei de desbrossament de la vegetació de carrers, voreres format per dos operaris, que passaran per carrers i places eliminant la vegetació AJUNT. DE CUNIT
Medi Ambient Redacció Infocamp
Dimarts, 02 Octubre 2018 08:55

L’Ajuntament de Cunit a través de la regidoria de Medi Ambient, Sostenibilitat i Platges, ha decidit deixar d’utilitzar el glifosat com a herbicida en tot el municipi com a mitjà per eradicar la vegetació herbàcia a la via pública.

Aquesta mesura , que ja es va adoptar de manera provisional al mes de juny, des de quan es va deixar d’utilitzar aquest producte als carrers i places de Cunit, però que ara s’ha determinat substituir el sistema de control de les herbes a la via pública, en carrers i voreres, pel desbrossament amb mitjans mecànics d’aquesta vegetació. Es tracta d’un sistema que requereix més personal i més temps però més segur per a la població ja que no implica la utilització de productes químics.

L’Ajuntament ha eliminat l’aplicació de l’herbicida químic arran d’estudis científics que alerten sobre la seva afectació a la salut humana i animal ja que el glifosat és un component químic que segons l’Agència d’Investigació sobre el Càncer (IACR), dependent de l’Organització Mundial de la Salut (OMS) considera com a “probablement cancerigen per als éssers humans”, essent el component principal de pràcticament tots els herbicides comercialitzats, malgrat que encara és un producte autoritzat al nostre país.

És per aquest motiu que la Regidoria de Medi Ambient, ha decidit per fer servir en el seu lloc mètodes que no alterin la salut ni el medi ambient, pel que s’utilitzarà a partir d’ara el mètode mecànic del desbrossament de la vegetació que surt a la via pública. Toni Martínez regidor de Medi Ambient ha assenyalat que “l’administració ha de donar exemple d’actuacions responsables quan hi ha alternatives que no comportin cap risc per a la salut”.

Així s’implanta un servei de desbrossament de la vegetació de carrers, voreres i places al municipi i estarà format per dos operaris, que de manera continuada passaran per carrers i places eliminant la vegetació. Les restes vegetals tallades es recolliran el dia següent pels equips de neteja viària.

Des del consistori, es fa una crida per a la sensibilització de tota la ciutadania perquè sigui conscient que la vegetació tallada no serà recollida en el mateix moment per tal de fer més efectiu i eficient el desbrossament.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: