Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La protecció dels Muntanyans, punt fort de la gestió ambiental de les platges de Torredembarra

La nova aplicació mòbil per denunciar incidències a la via pública, és un altre dels punts destacats per l’auditoria externa de platges

Imatge de les dunes de la Paella amb la platja de Torredembarra de fons Imatge de les dunes de la Paella amb la platja de Torredembarra de fons ANNA F.
Medi Ambient Redacció Infocamp
Dijous, 04 Octubre 2018 09:51

La protecció dels espais naturals de la platja dels Muntanyans i dels espais dunars de la platja de la Paella i la nova aplicació mòbil per denunciar incidències a la via pública amb el seguiment i mesurament dels aspectes ambientals es troben entre els punts forts de Torredembarra detectats per l’auditoria externa de platges que realitza l’empresa AENOR.

També s’ha valorat molt positivament l'estat de les platges en quant a ordenació, neteja i control de les activitats de temporada. El sistema de gestió ambiental de les platges de Torredembarra es considera adequat, dirigit a controlar els impactes ambientals que es generen a les platges, ja siguin activitats pròpies, d'empreses adjudicatàries o de les activitats de la ciutadania.

Altres aspectes considerats positivament en l’auditoria són les polítiques dirigides a la correcta segregació de residus valoritzables, la sensibilitat per millorar l'accessibilitat a la platja a persones amb mobilitat reduïda; les accions de sensibilització a la ciutadania (per a nens i adults), i els programes específics com el MITOMED+ que té com a objectiu promoure la sostenibilitat i la responsabilitat en el turisme marítim i costaner a la zona del Mediterrani.

Pel que fa a oportunitats de millora, l’auditoria assenyala que s’hauria de valorar la possibilitat de definir una estratègia de mostreig de cara a realitzar els mesuraments de soroll en diferents punts de les platges. Arran de la realització de l’auditoria, també s’han detectat cinc qüestions que caldrà resoldre de cara a properes auditories relacionades amb la limitació i control del soroll, la resolució d’excés d’ocupacions d’activitats comercials i d’altres petits aspectes.

L’Ajuntament de Torredembarra ha aprovat, doncs, l’auditoria externa de platges. Cal recordar que l’objectiu d’aquestes auditories és determinar la conformitat del sistema de gestió de l’organització d’acord amb els criteris de l’auditoria per determinar que aquesta compleix amb els requisits legals, reglamentaris i aplicables.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: