Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Vila-seca, al rànquing d'honor de les Viles Florides de Catalunya

És un dels dotze municipis que va ser reconegut amb quatre Flors d'Honor 2018 durant l'acte celebrat al Castell de Vila-seca, que va reunir més de 300 persones

Foto de família dels municipis reconeguts amb les Flors d'Honor durant la gala de Viles Florides celebrada divendres al Castell de Vila-seca Foto de família dels municipis reconeguts amb les Flors d'Honor durant la gala de Viles Florides celebrada divendres al Castell de Vila-seca CEDIDA
Medi Ambient Redacció Infocamp
Dissabte, 06 Octubre 2018 10:36

Vila-seca és un dels dotze municipis catalans que encapçala amb quatre Flors d'Honor 2018 el rànquing del projecte Viles Florides, promogut per la Confederació d'Horticultura Ornamental de Catalunya (CHOC) i que reconeix els municipis que treballen per la transformació dels espais púlbics a través de l'enjardinament i la millora dels espais verds.  Els altres municipis que han rebut aquest reconeixement han estat Almacelles, Bagergue, Cardedéu, Figueres, Llinars del Vallès, Lloret de Mar, Malgrat de Mar, Mollet del Vallès, Olot, Sant Cugat i Sant Hilari Sacalm.

Els reconeixement anuals del moviment Viles Florides es van lliurar ahir en el transcurs de la gala Flors d'Honor, celebrada aquest divendres a la tarda al Castell de Vila-seca. L'acte va ser presidit per la consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà, i va comptar amb la presència de l'alcaldessa en funcions del municipi, Manuela Moya, i del president de la CHOC, -entitat impulsora de Viles Florides-, Sito Vilarrubia. L'acte va aplegar més de 300 pesones, entre representants de 130 municipis i professionals del sector.

El programa de la jornada es va iniciar al matí amb la conferència 'El poder de les plantes', a càrrec del botànic Carlos Magadalena, i la posterior visita pels espais verds de Vila-seca. A la tarda, poc abans de l'inici de la gala, conduïda per l'actor Fermí Fernández, es van fer actuacions musicals i es van poder visitar dues exposicions: 'Vila-seca, la realitat d'un somni', al jardí del Castell, i una de bonsais a l'interior de l'edifici.

Flors d'Honor

Durant l'acte es van lliurar les Flors d'Honor -n'hi ha d'una a cinc-, els distintius que certifiquen els municipis participants com a viles florides i que s'entreguen segons el criteri del jurat especialitzat de la CHOC. A més dels 12 municipis reconeguts amb quatre Flors d'Honor, n'hi ha 50 amb tres, 52 amb dues i 6 amb una Flor d'Honor. Cal dir que enguany deu municipis més s'han adherit al moviment en els darrers mesos i la seva valoració es farà en l'edició de 2019. En total, 130 municipis que treballen per fer crèixer el verd a Catalunya i que suposen un important increment respecte els 113 de l'edició de l'any passat.

A l'hora de concedir les Flors d'Honor, els aspectes que es valoren de cada municipi s´no el patrimoni vegetal i paisatgístic. També es té en compte el respecte pel medi ambient i la sostenibilitat a través de variables com la gestió de l'aigua, els programes de control de plagues i malalties, la neteja i gestió de residus, o la qualitat de mobiliari urbà.

Els municipis tarragonins reconeguts

Els municipis del Camp de Tarragona que van ser distingits amb les Flors d'Honor han estat: Vila-seca (4 flors d'honor); Calafell, Prades, Reus, Riudoms, Salou i Torredembarra (3), Altafulla i Vinyols i Els Arcs (2) i Ulldemolins (1).

Vila-seca va reunir més de 300 persones a la gala de les Viles Florides: 

gala Viles Florides Vila seca

Figueres, Premi a la Millor Rotonda de Catalunya

Viles Florides és obert a tothom i, a més dels municipis, també hi poden participar col·lectius, empreses o particulars amb sensibilitat cap a la natura i la cura dels espais verds. Per això, durant la gala també es van premiar aquells projectes d'enjardinament, ornamentació floral i cultura del verd urbà que, tant en l'àmbit públic com privat, han estat un exemple a seguir.

En aquest marc, la Rotonda Cremallera de Figueres ha rebut el Premi a la Millor Rotonda de Catalunya i el Col·lectiu de Veïns de Vilac, el reconeixement a la Millor Participació Ciutadana.

 

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: