Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

L'episodi de pluges de les últimes hores és el més general i abundant dels últims cinc mesos

El Camp de Tarragona ha registrat més de 100 mil·límetres d'aigua

Diversos cotxes atrapats per l'aigua al polígon Francolí de Tarragona Diversos cotxes atrapats per l'aigua al polígon Francolí de Tarragona GABRIEL CABAÑERO (CEDIDA A L'ACN)
Medi Ambient ACN
Dimecres, 10 Octubre 2018 15:39

L'episodi de pluja de les últimes hores a Catalunya és el més general i abundant dels últims cinc mesos, amb màxims de més de 100 mil·límetres (mm) d'aigua a diversos sectors del Camp de Tarragona. A l'estació de Tarragona – Complex Educatiu s'han recollit 134,5 mm i a Vinyols i els Arcs 130. Dilluns els xàfecs van ser irregulars i poc abundants, però dimarts a primera hora ja es van produir tempestes intenses al litoral central, especialment la que va deixar més de 80 mm en alguns barris de Barcelona. Ha estat durant la nit de dimarts a dimecres que ha descarregat sobre la zona del Camp de Tarragona, just a la franja litoral entre el Tarragonès i el Baix Camp, que és on s'han registrat les quantitats més importants de pluja.

Dimarts al matí encara s'han format algunes tempestes localment intenses, com la que a mig matí ha deixat més de 50 mm en una hora a Castell d'Aro, al Baix Empordà.

La classificació d'estacions que més aigua han registrat l'encapçala la de Tarragona – Complex educatiu, amb 134 mil·límetres. En segon lloc hi ha Vinyols i els Arcs, amb 130. Per darrere queden Constantí, amb 113 mm; Sant Esteve de Palautordera, amb 103; Barcelona Can Bruixa, amb 96,7, i Barcelona Font del Gat, amb 94.

L'aiguat de Barcelona és el quart en menys de dos mesos, i com ja va passar el 17 d'agost, el 31 d'agost i el 6 de setembre, l'àrea més afectada ha estat el sud de la ciutat, també amb municipis propers com el Prat de Llobregat o L'Hospitalet. Dimarts es van recollir més de 50 mm en poc més d'una hora en alguns barris, amb màxims de fins a 80 als districtes de Sants-Montjuïc i les Corts.

Així, l'estació de Barcelona – Zona Universitària va recollir 70 mm en 2 hores, amb un màxim de 36,5 en 30 minuts i 3,1 en un sol minut. L'observador de Can Bruixa, a les Corts, va registrar fins a 96,4 mm al llarg del dia.

També s'han recollit 50 mm a diverses zones del litoral, així com al voltant del massís del Montseny, punts de la Garrotxa i sectors pirinencs i prepirinencs, com ara l'Alt Berguedà o el Ripollès.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: