Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Govern convoca dimecres la Taula del Siurana-Riudecanyes

La reunió vol ser un espai de "diàleg obert i compartit" per cercar una gestió més sostenible dels recursos de la conca

Imatge d'arxiu del Pantà de Riudecanyes Imatge d'arxiu del Pantà de Riudecanyes ACN
Medi Ambient ACN
Dilluns, 03 Desembre 2018 09:37

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, presidirà el proper dimecres 5 de desembre la primera reunió de la Taula del Siurana-Riudecanyes a la delegació de la Generalitat a Tarragona. La trobada respon al compromís del Govern amb les noves polítiques de l'aigua i vol ser un "espai de diàleg obert i compartit" per resoldre les problemàtiques que afecten la conca Siurana-Riudecanyes. En un comunicat del Govern s'afirma que "es buscarà, en tot moment, fer compatibles els usos consumptius d'aigua en aquest àmbit i la implantació dels usos ambientals".

La Taula del Siurana-Riudecanyes estarà integrada per representants de la Generalitat (el Departament de Territori i Sostenibilitat, la delegació del Govern de la Generalitat a Tarragona i l'Agència Catalana de l'Aigua), el consells comarcals del Baix Camp i del Priorat, ajuntaments, representants dels regants, entitats ambientals i comunitat científica.

Catalunya pateix un cert desequilibri entre les demandes d'aigua i la disponibilitat real dels recursos hídrics, a causa de la variabilitat climàtica. El dèficit es fa més palès encara en algunes de les conques més petites de Catalunya, com la de la riera de Riudecanyes o la conca del Siurana, que en els anys 2016, 2017 i primer semestre de 2018 han registrat pluges per sota de la mitjana habitual. Això ha provocat que els embassaments de Siurana i Riudecanyes hagin tingut uns nivells baixos a causa de les escasses aportacions d'aigua.

Aquesta circumstància ha generat preocupació al territori per garantir l'aigua, un bé estratègic per al benestar i el desenvolupament, però igualment important i essencial per garantir la protecció del medi i el bon estat dels rius i d'altres masses d'aigua.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: