Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

L'ampliació del centre de tractament de residus de la Conca de Barberà estarà llesta a finals del 2020

Les obres a la nova planta compten amb un pressupost màxim de 3,8 MEUR

Centre de tractament de residus (CTR) de la Conca de Barberà Centre de tractament de residus (CTR) de la Conca de Barberà CCCB
Medi Ambient ACN
Dijous, 06 Desembre 2018 08:52

La nova planta de tractament de la fracció resta dels residus i les millores a la planta de compostatge de la fracció orgànica del Centre de tractament de residus (CTR) de la Conca de Barberà podrien entrar en funcionament a finals de 2020, segons ha anunciat aquest dimecres el conseller de Territori, Damià Calvet. La nova planta permetrà un tractament previ dels residus, i un aprofitament dels recursos abans d'abocar-los indiscriminadament en el dipòsit controlat. Les obres les subvencionarà l'Agència Catalana de Residus amb un pressupost màxim de 3,8 milions d'euros.

El conseller de Territori ha comprovat el resultat dels treballs d'ampliació del dipòsit controlat, que ha finançat íntegrament la Generalitat a través de l'Agència de Residus de Catalunya (ARC), per un import de més de mig milió d'euros. El vas del dipòsit, que té una capacitat total autoritzada de prop de 500.000 metres cúbics, es va posar en funcionament a finals del 2003, però es va construint per fases. L'actual, que condiciona una capacitat d'aproximadament 50.000 metres quadrats, juntament amb la disminució de la generació de fracció resta a la comarca, permet una fase amb una vida útil estimada superior als cinc anys.

Les principals actuacions inclouran els moviments de terres i l'obra civil necessària per adequar el vial d'accés a la nau, de nova construcció. L'edifici disposarà de recepció de residus en moll de descàrrega, una àrea de pretractament per a la selecció automatitzada de la matèria orgànica i d'altres materials valoritzables a través de maquinària electromecànica, a més d'una àrea d'expedició del rebuig i espais per a maniobres.

A banda de la nau, la planta comptarà amb unes sitges amb ventilació forçada per a la bioestabilització de la matèria orgànica seleccionada i la descomposició de la qual es recull selectivament, com a procés previ al de la maduració. Aquest conjunt de sitges es dotaran de cobertes i instal·lacions complementàries, com les de reg o les de recollida de lixiviats.

Aquest projecte s'emmarca en la planificació de l'ARC corresponent al Pla Territorial Sectorial d'infraestructures de gestió de residus municipals de Catalunya (PINFRECAT20).

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: