Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

L'ACA creu que l'origen de les boles de plàstic de la Pineda podria haver estat un abocament des d'algun vaixell

L'Agència Catalana de l'Aigua investiga les causes de l'aparició de les esferes de plàstic / Els Comuns exigeixen que s'informi a l'organisme competent en navegació marítima

El passat 25 de gener, milions de boles de plàstic van aparèixer a la Platja de la Pineda El passat 25 de gener, milions de boles de plàstic van aparèixer a la Platja de la Pineda VILA-SECA EN COMÚ
Medi Ambient Redacció Infocamp
Divendres, 08 Febrer 2019 12:09

Tot indica que l'origen de l'aparició de milions de boles de plàstic a la Platja de la Pineda, a finals de gener, podria haver estat "un abocament des d'algun vaixell, en el mar", segons ha respòs l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) a una consulta formulada pel grup municipal de Vila-seca en Comú. Segons l'organisme de la Generalitat, el passat 29 de gener, es va dur a terme una inspecció sobre el terreny en el lloc dels fets. L'inspector de la Generalitat va confirmar la presència d'una gran quantitat d'esferes, -aparentment de polietilè (granza)-, distribuïdes per tota la platja. Aquestes ocupaven més o menys tota la superfície vertical de la platja, des de la zona de trencants fins a les dunes.

Segons l’Agència Catalana de l’Aigua, el fet que no hagi plogut en els darrers dies, conjuntament amb la distribució horitzontal i vertical del plàstic, "fa presumir que l'origen podria haver estat un abocament des d'algun vaixell, en el mar". En aquest moment estan valorant "si és adient informar a l'organisme competent en navegació marítima, per a que pugui dur a terme les actuacions oportunes".

Des de Vila-seca en Comú agraeixen la implicació de l’ACA. No obstant, exigeixen que s’informi a l’organisme competent en navegació marítima per iniciar les investigacions pertinents atès que consideren que "aquest desastre mediambiental no pot quedar impune".

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: