Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La Diputació de Tarragona tomba la moció de rebuig a l’abocador de Riba-roja d’Ebre

Poblet apel·la al principi d’autonomia municipal i recorda que un grup de treball ja estudia si es pot aturar el projecte

El president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, durant el ple del 22 de febrer El president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, durant el ple del 22 de febrer ROGER SEGURA / ACN
Medi Ambient ACN
Divendres, 22 Febrer 2019 13:26

La Diputació de Tarragona ha tombat aquest divendres la moció presentada per ERC en rebuig a l’abocador de residus industrials no perillosos projectat a Riba-roja d’Ebre (Ribera d’Ebre). El text només ha rebut l’aval dels set diputats republicans, del diputat de la CUP i de l’alcalde de Móra d’Ebre, Joan Piñol (CiU). L’alcaldessa de Tivenys, Maria Beltran (PSC), s’ha abstingut, mentre que cinc diputats socialistes, vuit de CiU, el del PP i el de Cs, han votat en contra. El president de la Diputació, Josep Poblet, ha recordat que el Govern i el Consell Comarcal han impulsat un grup de treball jurídic que estudia si es pot aturar el projecte. Poblet ha defensat que la corporació, com a “primera aliada del municipalisme”, ha de respectar el principi de l’autonomia municipal.

A més, Josep Poblet ha qüestionat el punt de la moció d’ERC que insta l’Ajuntament de Riba-roja d’Ebre a no autoritzar el projecte. “La concessió de la llicència no és discrecional i, si compleix els requisits, la seva denegació podria ser contrària a dret”, ha advertit.

Durant l’exposició de la moció, el portaveu d’ERC, Pau Ricomà, ha opinat que “no és de rebut que la Ribera sigui, per segona vegada, el gran abocador de Catalunya” i ha recordat que la Diputació de Lleida va fer costat als municipis del Segrià -molt propers al futur dipòsit- que han expressat el seu rebuig al projecte.

La moció defensava que instal·lacions com aquesta “xoquen frontalment” amb l’aposta pel turisme basat en els actius històrics, patrimonials i naturals, i pel sector agroalimentari. Per tot plegat, ERC pretenia que la Diputació s’oposés al projecte i que instés el Govern, els promotors i l’Ajuntament a aturar-lo.

Per la seva banda, el diputat de la CUP, Edgar Fernández, ha explicitat el suport dels anticapitalistes a la moció i a la Plataforma Ribera Digna, que lluita contra el projecte del macro abocador de Riba-roja. Al seu torn, l'alcalde de Riba-roja, Antoni Suárez, ha presenciat la sessió i el debat des del públic.

D’altra banda, el ple ha tombat les dues mocions presentades per la CUP: una en què instava la corporació a intercedir en el conflicte de les immatriculacions de l’Església i, l’altra, per demanar que la Diputació assumeixi la gestió dels camins municipals del delta de l’Ebre.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: