Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Interior demana als ajuntaments del Tarragonès que delimitin les urbanitzacions per evitar incendis forestals

Només 6 dels 22 municipis de la comarca disposen dels plànols de delimitacions requerits per la normativa catalana

Imatge d'arxiu del perímetre forestal d'una urbanització Imatge d'arxiu del perímetre forestal d'una urbanització ARXIU / INFOCAMP
Medi Ambient ACN
Divendres, 22 Febrer 2019 20:01

El Departament d'Interior ha demanat als ajuntaments del Tarragonès que aprovin els plànols de delimitació de les urbanitzacions per prevenir incendis forestals. Actualment, dels 22 municipis de la comarca, només sis el tenen aprovat definitivament, si bé vuit ja l'han redactat i els falta l'aprovació inicial o definitiva. Es tracta d'un requeriment de la llei 5/2003 de mesures de prevenció contra incendis forestals en nuclis i instal·lacions e terrenys forestals executant franges de protecció contra incendis que garanteixin la seguretat de persones i béns. El director dels serveis territorials d'Interior a Tarragona, Joan Carles de la Monja, va traslladar als alcaldes aquesta petició en una reunió que va tenir lloc aquest dijous i a la qual va assistir també el president del Consell Comarcal del Tarragonès, Daniel Cid, per analitzar la seguretat del territori.

Durant la reunió, De la Monja també va informar de les noves mesures que ha endegat el departament d'Interior, entre les quals, s'ha comunicat als batlles la possibilitat d'aplicar el Sistema d'Informació Geogràfica d'Emergències i Seguretat de Catalunya (SIGESCAT) pel qual es creen unes targetes amb codi d'identificació de les masies aïllades. Aquest sistema ja s'aplica a les comarques d'Osona, el Berguedà o el Moianès.

A través d'un conveni de col·laboració, el departament d'Interior i els municipis interessats es comprometen a generar una llista única d'edificacions aïllades a partir de la fusió de les seves dades. L'objectiu de realitzar aquesta base de dades és identificar i comunicar millor la ubicació de les edificacions aïllades en les actuacions en els àmbits de la seguretat i les emergències. La identificació es realitza a través d'una targeta magnètica identificativa de cada edificació aïllada. Amb una trucada al 112 els serveis d'emergència obtenen les coordenades de la edificació, fet que permet l'activació dels serveis amb una major celeritat.

D'altra banda, el director també va informar els alcaldes que el departament d'Interior ofereix als municipis que no disposin de policia local la possibilitat de tenir sistemes de videovigilància. Es tracta d'un acord que podran subscriure els municipis amb el departament d'Interior, quan existeixi una necessitat de seguretat ciutadana. Aquest sistema va rebre llum verda de la Comissió de Controls dels Dispositius de Videovigilància de Catalunya del Tribunal Superior de Justícia recentment.

De la Monja també va explicar que seran els consistoris qui adquireixin i instal·lin els dispositius fixos de videovigilància, mentre que l'emmagatzematge custòdia i visionat de les imatges correspondrà als Mossos d'Esquadra.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: