Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Més de 800 persones participen en la Plantada Popular al riu Francolí

S’han plantat 1.500 plantes de sis espècies diferents típiques d’un bosc de ribera d’un riu mediterrani

Foto de família de la vuitena edició de la Plantada Popular al riu Francolí Foto de família de la vuitena edició de la Plantada Popular al riu Francolí ALBA SANCHA
Medi Ambient Alba Sancha
Dissabte, 16 Març 2019 13:49

Més de 800 persones han participat aquest dissabte, 16 de març, en la vuitena edició de la Plantada Popular que organitza l’Associació Aurora amb col·laboració de Repsol. Durant aquesta edició, s’han plantat 1.500 plantes de sis espècies diferents típiques d’un bosc de ribera d’un riu mediterrani, al marge dret del riu Francolí, a tocar del pont Sant Tecla, com també s’han realitzat treballs de manteniment. La Plantada Popular, a més de perseguir un objectiu ambiental amb la recuperació de l’entorn del riu, també té una finalitat social i inclusiva amb la participació de persones amb discapacitat mental de l’Associació Aurora. Aquest esdeveniment s’ha convertit, a més, en un acte multitudinari a la ciutat, en què participen un gran nombre de famílies i on, aquest dissabte, s’han apropat nombroses autoritats, com l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros i altres consellers del consistori de diversos grups municipals.

La vuitena Plantada Popular ha començat, aquest dissabte, 16 de març, amb un espectacle infantil que ha amenitzat el matí a la mainada abans de posar-s’hi mans a l’obra amb la plantació. En finalitzar l’espectacle, el president d’Aurora, Juan Escarré, el director del Complex Industrial de Repsol a Tarragona, Josep Francesc Font i l’alcalde han pres la paraula, tot animant a la ciutadania a participar no només aquest dia, sinó també tenint cura del manteniment de l’entorn del riu perquè aquest es converteixi en un espai del qual poder gaudir.

Una “cicatriu de separació de la ciutat” convertida en un “espai de trobada”

Com ha explicat el president d’Aurora, un dels objectius de la iniciativa és la recuperació del bosc de ribera del riu Francolí. En aquest sentit, Escarré ha detallat que, durant aquesta edició, es planten 1.500 plantes de sis espècies diferents: tamarius, joncs, freixes, saücs, rosers silvestres i ginestes. Per la seva banda, el director del complex industrial de Repsol a Tarragona ha manifestat que “és important cosir la ciutat i fer que aquest espai sigui cada vegada més nostre”, amb la reforestació i el manteniment de l’entorn del riu.

L’alcalde s’ha sumat a les paraules d’Escarré i Font i ha assegurat que mentre aquest espai havia estat històricament “una cicatriu de separació de la ciutat”, actualment s’està convertit, cada vegada més, “en un punt de trobada”. Així mateix, Ballesteros ha animat a les famílies que han participat d’aquesta vuitena plantada que continuïn anant al riu, “cada quinze dies o una vegada al mes”, per “vigilar i cuidar les plantes i arbres que s’han plantat”. El batlle, a més, ha demanat als pares que ho facin amb els seus fills perquè “agafin consciència que aquest espai és nostre”.

Després dels parlaments, Ballesteros ha estat el primer en plantar un freixe amb dos petits ajudants, donant el tret de sortida a la plantada. Els participants s’han dividit en diferents grups, realitzant primer la plantació i posteriorment treballs de manteniments de les plantacions de l’any anterior.

Una iniciativa social i inclusiva

La tasca de la Plantada Popular no es redueix només als treballs de reforestació i manteniment de l’entorn del riu Francolí. Aquest s’ha convertit també en un esdeveniment social en què participen nombroses famílies. De la mateixa manera, també és un acte inclusiu, ja que les tasques de preparació del terreny i del posterior manteniment durant vuit mesos les realitzen un grup de 18 persones amb discapacitat mental de l’Associació Aurora. Aquestes persones van realitzar treballs de desbrossament de la canya i d’altres plantes, a més de la retirada de brossa i deixalles del tram. Així mateix, i per assegurar el seu manteniment, les mateixes persones realitzaran el reg de les plantes i col·locaran un encoixinat durant els vuits mesos següents.

 

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: