Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

L'Ajuntament de Tarragona nega haver tingut la voluntat de “reduir la població de gats”

Des del consistori asseguren que l'objectiu era “ordenar” la presència dels gats i “fer-la compatible amb la resta d’usos i necessitats dels espais públics”

Imatge d'arxiu d'una colònia de gats Imatge d'arxiu d'una colònia de gats CEDIDA
Medi Ambient Redacció Infocamp
Divendres, 29 Març 2019 13:33

Com havia avançat l'ONG Nova Ecuària, l'Ajuntament de Tarragona confirma la decisió presa aquest dijous, 28 de març, per suspendre l’execució del decret d'aprovació dels criteris per autoritzar les colònies de gats ferals. Així mateix, el consistori s'ha defensat de les acusacions rebudes durant els darrers dies, quan va esclatar tota la polèmica, assegurant que mai havien tingut la voluntat de “reduir la població de gats, sinó d’ordenar la seva presència i fer-la compatible amb la resta d’usos i necessitats dels espais públics”.

Ara, amb l’objectiu de “cercar el màxim consens possible”, en els propers dies s’obrirà un període d’al·legacions públiques perquè els col·lectius i persones interessades puguin aportar els arguments que considerin oportunes. Des de l'Ajuntament, recorden que fa mesos que “es treballa per millorar les condicions, tant de les colònies de gats com de les persones que periòdicament els alimenten”, per tal d'assolir d’aquesta manera “la millor convivència ciutadana”.

Així mateix, des del consistori asseguren tenir ben presents les peticions i la tasca de les entitats animalistes, però apunten que també han de tenir en compte les queixes expressades per un sector de la ciutadania per possibles problemes derivats de la situació dels animals. En aquest sentit, detallen que “només el passat 2018, al Departament de Salut Pública van arribar una trentena de denúncies relacionades amb els problemes de salubritat , entre d’altres, que causen les colònies quan la seva ubicació no és adequada”.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: