Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Ecovidrio reconeix Valls com a municipi sostenible de la "Volta"

En el marc de la campanya ‘Recicla i pedaleja’, l’Ajuntament de Valls i Ecovidrio han col·laborat per conscienciar sobre la necessitat de reciclar envasos de vidre

El regidor de Territori i Medi Ambient, Martí Barberà, recollint l'obsequi que li entrega el tècnic de gerència de Catalunya d'Ecovidrio, Iván Costa El regidor de Territori i Medi Ambient, Martí Barberà, recollint l'obsequi que li entrega el tècnic de gerència de Catalunya d'Ecovidrio, Iván Costa AJ. VALLS
Medi Ambient Redacció Infocamp
Dimecres, 03 abril 2019 16:55

Ecovidrio ha reconegut amb el seu trofeu el compromís dels vallencs amb el reciclatge del vidre atorgant. El regidor de Territori i Medi Ambient a Valls, Martí Barberà, va rebre el reconeixement, el passat dissabte, 30 de març, coincidint amb la sortida de la Volta Ciclista Catalunya des de Valls. L'obsequi el va entregar Iván Costa, tècnic de gerència de Catalunya d'Ecovidrio.

Ecovidrio i l'Ajuntament de Valls col·laboren per a conscienciar a la població sobre la necessitat del reciclatge d'envasos de vidre amb la instal·lació de 8 contenidors vinilats amb la imatge de la campanya ‘Recicla vidre i pedaleja’, al barri del Fornàs. Els envasos de vidre reciclats en aquests contenidors s'han utilitzat per a elaborar els trofeus sostenibles que reben els guanyadors de cada etapa de la Volta. L'objectiu és sensibilitzar als veïns de les localitats on té presència La Volta fent que contribueixin amb el seu esforç a reciclar a la creació d'un trofeu que simbolitza l'esforç dels ciclistes en cada etapa i dels ciutadans per cuidar del medi ambient. Com a símbol d'aquest compromís, Ecovidrio ha fet lliurament del trofeu de vidre reciclat.

El reciclatge de vidre augmenta un 5,7% a Valls

Segons les dades relatives a 2018, la ciutadania catalana va reciclar un total de 162.295 tones d'envasos de vidre, la qual cosa es tradueix en 21,4 kg de mitjana per habitant. Respecte a la taxa de contenidors, Catalunya se situa amb una mitjana de 206 habitants per contenidor, comptant en l'actualitat amb un total de 36.920 iglús instal·lats per als residus d'envasos de vidre. A Valls, el reciclatge de vidre de l'últim any, es situa en 17,8 Kg de mitjana per habitant, i ha augmentat un 5,7% respecte a l'any anterior.

La tasca d’Ecovidrio

Ecovidrio és l'entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge de residus d'envasos de vidre a Espanya. La feina d'Ecovidrio destaca per garantir el reciclatge d'alta qualitat a través del contenidor, potenciar les infraestructures de contenirització i recollida, invertir en plans i recursos destinats a incrementar el reciclatge d'envasos de vidre en l'hostaleria, mobilitzar als ciutadans a través de campanyes de sensibilització i promoure la prevenció i l'ecodisseny dels envasos.

En les últimes dues dècades el sistema d'Ecovidrio ha permès el creixement exponencial de la taxa de reciclatge passant d'un 31,3% l'any 2000 al 76,5%, segons estima l'entitat per al 2018.

A més, el reciclatge d'envasos de vidre és una activitat que dóna suport al compliment de l'Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible, concretament, redunda sobre els objectius ciutats i comunitats sostenibles, producció i consum responsables i acció pel clima.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: