Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant millora l'entorn de l'espai natural de la Rojala-Platja del Torn

L’objectiu dels treballs forestals i de neteja que s’hi han dut a terme és minimitzar el risc d’incendi i evitar l’acumulació de brutícia

Imatges del treball a l'entorn de l'espai natural de la Rojala-Platja del Torn Imatges del treball a l'entorn de l'espai natural de la Rojala-Platja del Torn AJUNTAMENT DE VANDELLÒS I L'HOSPITALET DE L'INFANT
Medi Ambient Redacció Infocamp
Dissabte, 24 abril 2021 17:01

L’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant ha millorat l’entorn de la zona del Torn més propera al camí d’accés a la platja per minimitzar el risc d’incendi forestal i gestionar alhora la massa forestal, per millorar-ne l’ estructura i evitar que les persones visitants deixin brossa amagada als arbustos.

Per dur a terme aquests treballs, la Regidoria de Medi Ambient va contractar al Consorci de la Serra de Llaberia, per un import de més de 4.500 euros.

Els treballs fets, sobre una superfície total d’1,3 hectàrees, han consistit en la poda en alçada dels pins blancs així com en l’estassada selectiva i parcial de l’estrat arbustiu, en què s’han afavorit les espècies menys inflamables.

Les restes vegetals generades com a conseqüència de l’execució d’aquestes feines s’han eliminat mitjançant trituració i s’han escampat posteriorment de manera homogènia per la superfície per facilitar la seva incorporació al sòl.

Paral·lelament, la brigada de Medi Ambient de l’Ajuntament ha netejat la zona. De fet, el consistori s’ha sumat a la Plogga Week, una acció promoguda per la Kilian Jornet Foundation que consisteix en una recollida selectiva d’escombraries en entorns naturals durant la setmana del 19 al 25 d’abril de 2021, coincidint amb la celebració del Dia de la Terra, el 22 d’abril. En aquest espai natural del Torn, l’Ajuntament hi ha aplegat 20 kg de deixalles, sobretot plàstics i tovalloletes.

El Centre Excursionista Serres de Mestral s’ha sumat també a aquesta iniciativa i recollirà escombraries a diversos punts del municipi. Des de l’Ajuntament, s’agraeix aquesta col·laboració i es fa una crida a tothom a unir forces per mantenir net l’entorn natural de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: