Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Alliberades una seixantena de tortugues mediterrànies al Parc Natural de la Serra de Montsant

El projecte de reintroducció ha permès tornar a aquest espai prop de 6.000 exemplars des de l'any 2005

Una de les tortugues mediterrànies alliberades al Parc Natural de la Serra del Montsant Una de les tortugues mediterrànies alliberades al Parc Natural de la Serra del Montsant CEDIDA
Medi Ambient ACN
Dimarts, 08 Novembre 2022 16:24

El Parc Natural de la Serra de Montsant ha alliberat aquest dimarts una seixantena de tortugues mediterrànies (Testudo hermanni), en el marc del projecte de reintroducció d'aquesta espècie que desenvolupa des de l'any 2005. Les tortugues reintroduïdes procedeixen del Centre de Reproducció de Tortugues de l'Albera i del Centre de Recuperació d'Amfibis i Rèptils de Catalunya (CRARC). La majoria dels exemplars que s'han alliberat en aquesta ocasió són adults. Des de l'inici del pla s'han tornat al medi prop de 6.000 exemplars. L'objectiu del parc i el CRARC és aconseguir una població estable i viable d'entre 10.000 i 20.000 tortugues, mitjançant alliberaments organitzats periòdicament.

Aquesta espècie es troba en perill d'extinció a la península Ibèrica, a conseqüència principalment de la pèrdua d'hàbitats, i a tot l'Estat només es localitza a Catalunya, el País Valencià i les Illes Balears. Al Priorat, es troben en dos espais naturals: al Parc Natural de Montsant i a l'Espai d'interès Natural de la Serra de Llaberia. En el cas de Montsant, la presència de la tortuga mediterrània ha estat documentada en el jaciment arqueològic de l'Abric del Filador, a Margalef.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: