Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Més de 250 persones reforesten la riba del Francolí a Sant Salvador

El voluntariat ha plantat 630 arbres i arbustos en el tram de la ribera del riu, a cavall dels termes de Tarragona i Constantí

Foto de grup de les persones participants en la III Plantada de Sant Salvador Foto de grup de les persones participants en la III Plantada de Sant Salvador REPSOL
Medi Ambient Redacció Infocamp
Dissabte, 19 Novembre 2022 16:27

La III Plantada de Sant Salvador ha reunit aquest dissabte al matí més de 250 persones, que s'han citat al marge esquerra del riu Francolí, a cavall entre els termes de Tarragona i Consantí. La plantada, organitzada per Repsol i l'Associació Aurora i amb la participació de les dues entitats veïnals del barri tarragoní i els ajuntaments de Tarragona i Constantí, tenia com a lema "Recuperem l'entorn del nostre riu". 

En total s'hi han plantat 653 arbres i arbustos, pertanyents a 9 espècies diferents, entre les quals hi ha espècies arbòries pròpies de la vegetació de ribera que reforçaran la població d'exemplars que encara hi ha a la zona, com són les tamarindes i els freixes. També s'han afegit espècies arbustives com la ginesta, el saüc i el jonc, sobretot a la xopera per augmentar la biodiversitat del sotabosc fluvial. La zona on s'ha actuat té una superfície d'uns 8.200 m2 i ja va ser objecte de les anteriors plantades, el 2016 i el 2018.

III Plantada Sant Salvador 2022

La plantada ha comptat amb la participació del president de l’Associació Aurora,  Joan Escarré; el director del Complex Industrial de Repsol a Tarragona, Javier Sancho; el regidor de l’Ajuntament de Constantí, Alfonso Riscos; i els consellers de l’Ajuntament de Tarragona, Manel Castaño, Cristina Guzmán, Berni Álvarez, Sandra Ramos i Mario Soler.

Treballs de seguiment posterior

La realització de la plantada popular implica una sèrie de treballs previs i posteriors a la pròpia acció d'aquest dissabte. L'Associació Aurora és l'encarrada dels treballs de condicionament previ del terreny, així com unes tasques posteriors a la Plantada, que consisteixen en fer el seguiment i conservació de les espècies plantades durant vuit mesos. En concret, es faran accions de reg i col·locació d'un encoixinat al voltant de les plantes per ajudar a mantenir la humitat del sòl i reduir les herbes que creixen al voltant de les noves espècies plantades.

Amb aquesta acció, Repsol continua col·laborant en la recuperació i el manteniment de la ribera del riu Francolí, a través de l'organització de diverses plantades populars. Aquesta activitat es realitza de la mà de l'Associació Aurora, una entitat social sense ànim de lucre amb seu a Sant Salvador que té com a objectius la millora de la qualitat de vida de les persones amb problemes de salut mental i dels seus familiars, així com la defensa dels seus drets. L'entitat també cerca la protecció, la conservació i la millora del medi ambient.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: