Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El GEPEC denuncia vessaments en un espai protegit per les obres de la comissaria dels Mossos a Torredembarra

L'abocament d'aigua dolça a les llacunes de Torredembarra i Creixell provoca pèrdua de salinitat

Canonada instal·lada pels Agents Rurals per abocar aigua dolça al mar extreta per les obres de construcció de la nova comissaria dels Mossos d'Esquadra a Torredembarra Canonada instal·lada pels Agents Rurals per abocar aigua dolça al mar extreta per les obres de construcció de la nova comissaria dels Mossos d'Esquadra a Torredembarra GEPEC
Medi Ambient ACN
Dimarts, 24 Gener 2023 17:58

El GEPEC ha denunciat a Fiscalia l'extracció i el vessament d'aigua dolça d'un aqüífer a dins l'Espai d'Interès Natural Platja de Torredembarra i Creixell. L'abocament, han assenyalat, prové de les obres de la nova comissaria dels Mossos d'Esquadra a Torredembarra. Després de notificar-ho als Agents Rurals, els responsables de les obres van instal·lar una canonada per llançar l'aigua directament al mar, a la platja de Torredembarra i Creixell, al sector de Muntanyans. Els ecologistes han lamentat que no s'hagi fet cap estudi d'impacte ambiental. Andreu Cacho, membre del GEPEC, ha explicat a l'ACN que el vessament d'aigua dolça provoca pèrdua de salinitat a les llacunes i un creixement del canyís, en detriment de l'ecosistema propi.

Segons el GEPEC, la constructora està extraient l'aigua d'un aqüífer protegit, sense haver demanat el permís corresponent a l'ACA. A més, aquesta aigua s'està abocant a un pluvial de la carretera que desemboca a dins de la zona protegida. El GEPEC ja havia detectat al novembre que s'estava inundant aquest espai i després una veïna va informar-los d'aquests fets. Els Agents Rurals van xifrar en 4.000 metres cúbics la quantitat d'aigua dolça que s'està vessant diàriament.

L'entitat ecologista creu que la solució duta a terme pels Agents Rurals també té conseqüències pel medi ambient ja que els Muntanyans estan dins la Xarxa Natura 2000. A més de la denúncia a Fiscalia, el GEPEC també té previst denunciar-ho davant la Comissió Europea i el Síndic de Greuges.

L'ACN ha contactat tant amb l'ACA com amb el Departament d'Interior, però encara no ha obtingut resposta.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: