Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La Pobla de Mafumet triplica la capacitat de la depuradora amb una inversió de 2,3 MEUR

Les obres han estat finançades per l’ACA i han permès passar d’un cabal de 1000 m³/dia a 2700 m³/dia

Detall de la depuradora de la Pobla de Mafumet. Detall de la depuradora de la Pobla de Mafumet. AJUNTAMENT DE LA POBLA DE MAFUMET
Medi Ambient Abel Casanovas
Divendres, 27 Gener 2023 14:50

La Pobla de Mafumet ha triplicat la capacitat de la seva depuradora després que l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) financés unes obres valorades en 2,3 MEUR. Abans d’aquestes tasques es comptava amb una capacitat de 1000 m³ per dia, ara amb aquesta ampliació es podran assumir 2700 m³ per dia.

La depuradora de la Pobla està activa des de l’any 2005, però el gran creixement urbà de la Pobla de Mafumet, el Morell i Vilallonga del Camp, -municipis que es tracten les seves aigües residuals-, ha obligat a dur a terme aquesta millora de capacitat.

Aquesta nova planta ha estat inaugurada avui per l’alcalde de la Pobla de Mafumet, Joan Maria Sardà, el director de l’ACA, Samuel Reyes, i la directora dels Serveis Territorials d’Acció Climàtica Alimentació i Agenda Rural a Tarragona, Glòria Tibau. Sardà s’ha mostrat orgullós, ja que “suposa una millora pels municipis i s’ha fet respectant a la natura”. Per la seva banda, Samuel Reyes ha agraït la feina a les empreses constructores i ha destacat també “el compromís amb el medi ambient.

Encara que s’han destinat gairebé 3 MEUR per ampliar aquesta depuradora, se’n destinen més de 300 en mantenir i millorar les 545 depuradores existents arreu del territori. Malgrat que ara ha sigut possible triplicar la capacitat de la planta de la Pobla, Reyes assegura que “queda molta feina per fer, unes 30 actuacions en deu anys amb un cost d’uns 400 MEUR”.

autoritats depuradora la Pobla

Les autoritats durant les obres d'ampliació de la depuradora de la Pobla (Ajunt. de la Pobla de Mafumet)

Més millores a la depuradora de la Pobla

La triplicació de la capacitat de la planta de la Pobla de Mafumet no ha estat l’única millora que s’ha assolit gràcies a les obres realitzades. També s’han fet treballs per ampliar les tasques de pretractament, el reactor biològic amb reductor de nutrients, s’ha habilitat un nou espessidor de fang i ampliat el sistema de deshidratació mecànica de fangs per centrífuga.

També s'ha informat que durant el procés d’obres, el funcionament de la depuradora ha estat garantit en tot moment i ha funcionat amb normalitat.

Estat del sanejament a Catalunya

Actualment, a Catalunya es compta amb 545 plantes depuradores funcionant. Al Tarragonès avui són 13 les depuradores que garanteixen el sanejament d’aigua de més del 95,5% de la població. Glòria Tibau, directora dels Serveis Territorials d’Acció Climàtica, explica que “el model de sanejament a Catalunya és descentralitzat, per això emplacem els ens gestors a participar en l’assoliment dels objectius de gestió i execució de la planificació.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: