Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La UPC estudiarà els corrents marins i onatges a la platja d'Altafulla

L’objectiu d’aquests treballs és assolir l’estabilització de la sorra i garantir la façana marítima de Botigues de Mar i el Parc de Voramar

Imatge d'arxiu de la platja d'Altafulla, sense sorra, després de l'afectació d'un temporal Imatge d'arxiu de la platja d'Altafulla, sense sorra, després de l'afectació d'un temporal ARXIU / INFOCAMP
Medi Ambient Redacció Infocamp
Divendres, 10 Febrer 2023 11:40

L’alcaldessa d’Altafulla, Montse Castellarnau, acompanyada de la regidora de Medi Ambient, Marisa Méndez-Vigo, i el rector de la Universitat Politècnica de Catalunya - BarcelonaTech (UPC), Daniel Crespo, van signar aquest dijous el conveni per a l’elaboració d’un estudi sobre els corrents marins i els onatges a la platja d’Altafulla.

conveni Altafulla i UPC

Gràcies a aquest acord, es podrà fer una diagnosi de l’actual situació de pèrdua de sorra de la platja altafullenca amb l’objectiu de prendre mesures per a l’assoliment d’un espai de sorra estable que garanteixi la conservació i la protecció de la façana marítima de Botigues de Mar i el Parc de Voramar.

D’aquest estudi, s’extrauran les mesures a prendre pel consistori, amb el vistiplau de Costes de la Generalitat de Catalunya i del Ministeri de Medi Ambient. Aquestes mesures passarien per la construcció d’estructures submarines o superficials, com esculls o similars, a la zona de Botigues de Mar i Voramar per tal de facilitar l’acumulació natural de sorra.

L’alcaldessa d’Altafulla, Montse Castellarnau, s’ha mostrat “molt satisfeta” per l’acord i està convençuda que les mesures que es desprendran de l’estudi “contribuiran a reduir l'impacte de l'acció del mar, garantir la continuïtat de les activitats d'esbarjo, turisme i hostaleria i protegir la seguretat dels habitatges del barri marítim”.

Aquest projecte, en el qual treballarà el Laboratori d'Enginyeria Marítima (LIM) de la UPC, vinculat a l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria de Camins, Canals i Ports de Barcelona (ETSECCPB), preveu la realització de diversos estudis amb una durada de dos a tres anys a raó de 41.200 euros (20.000 euros al 2023 i 21.200 euros al 2024).

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: