Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Mont-roig demana a les persones propietàries de pinars que actuïn sobre la processionària

Més del 95% de la problemàtica es concentra en zones privades on l'Ajuntament no hi pot actuar, més enllà d’instar a fer tractaments

El tractament en espais públics i parcel·les de titularitat municipal va  començar a la tardor amb l’endoteràpia i la fumigació El tractament en espais públics i parcel·les de titularitat municipal va començar a la tardor amb l’endoteràpia i la fumigació AJUNTAMENT DE MONT-ROIG DEL CAMP
Medi Ambient Redacció Infocamp
Dissabte, 11 Febrer 2023 21:29

L’Ajuntament de Mont-roig del Camp ha enviat comunicacions a les persones propietàries de parcel·les privades on s’ha detectat processionària instant-los a realitzar el tractament necessari per a la seva eliminació. El motiu és que més del 95% de les parcel·les que tenen problemes de processionària són de titularitat privada, on el consistori té limitada l’actuació, més enllà de requerir a actuar.

En aquest sentit, des de l’Ajuntament, plenament conscient de la problemàtica que genera la processionària, s’està treballant en canvis normatius per agilitzar les intervencions en zones privades que generin problemes i en la introducció de més espècies arbòries per tal de fomentar la biodiversitat i evitar proliferacions de plagues.

Cal recordar que el municipi (Mont-roig del Camp - Miami Platja) té més de 150 km de carrers en zones qualificades com a ciutat jardí, amb grans parcel·les envoltades de bosc mediterrani, on es pot gaudir d’un entorn saludable i natural, però amb la contrapartida d’haver de conviure amb espècies no desitjades.

Tractaments en espais públics

Paral·lelament, l’Ajuntament continua treballant en espais públics i en parcel·les de titularitat municipal on es detecta aquesta problemàtica. Els tractaments preventius van començar a finals d’octubre i començament de novembre amb la realització de l’endoteràpia a 500 pins situats en les zones més sensibles del municipi. Aquest tractament consisteix en la injecció directa al tronc del pi un producte insecticida, de manera que és absorbit a través de la sàvia i s’eviten tractaments amb polvorització aèria.

Al mateix temps, s’ha fumigat la resta de zones de titularitat municipal que no han estat tractades amb aquesta tècnica.

A més, com a mesura excepcional, s’ha previst una partida per la retirada manual de nius mitjançant un camió cistella per arribar als llocs on el tractament inicial no ha tingut l’efectivitat esperada.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: