Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Repsol posa en marxa una nova planta de tractament d'aigües a Tarragona

S'han invertit 6,3 milions d'euros en aquesta instal·lació que millora encara més la qualitat final de l'aigua que després serà enviada al mar

Imatge de l'interior de la nova planta de tractament d’aigües situada als terrenys de l'àrea química del complex industrial de Repsol a Tarragona Imatge de l'interior de la nova planta de tractament d’aigües situada als terrenys de l'àrea química del complex industrial de Repsol a Tarragona REPSOL
Medi Ambient Redacció Infocamp
Dimecres, 15 Febrer 2023 11:22

El complex industrial de Repsol a Tarragona disposa d’una nova planta de tractament d’aigües que amb una extensió de 500 m2, té una capacitat màxima de 120 m3/hora. El cost total de la seva instal·lació es xifra en 6,3 milions d'euros.

Aquesta planta se suma a les plantes de tractament primari i secundari de les aigües de procés ja existents a l'àrea química del complex. En el tractament primari, els sòlids de gran volum són separats mitjançant barreres físiques, alhora que les partícules més petites es deixen sedimentar. El tractament secundari consisteix en una combinació de processos biològics que promouen la biodegradació de la matèria orgànica pels microorganismes. Aquesta tercera planta adopta la Tecnologia Actiflo® (de la firma Veolia Water Technologies) basada en la decantació fisicoquímica, a la qual se suma una filtració de doble etapa de les aigües de procés, reduint els sòlids en suspensió, fòsfor i crom. Aquest tercer procés millora enormement la qualitat final de l'aigua que finalment serà enviada al mar a través de l'emissari submarí.

Aquesta instal·lació constitueix un pas més en la transformació del complex industrial de Repsol, amb processos de producció cada cop més sostenibles i innovadors. Des de Repsol es posa en valor que aquesta "és una mostra més de l'aposta de Repsol per Tarragona i per mantenir el complex industrial com un referent industrial, tecnològic, sostenible i competitiu, que permeti continuar generant valor social i econòmic".

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: