Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Milloren la ribera del riu Francolí de Tarragona i creen una ruta circular per renaturalitzar la zona

El projecte sorgeix dels pressupostos participatius amb una inversió de 29.000 euros

Les regidores Eva Miguel i Paula Varas, així com par de l'equip de l'Associació Aurora, al costat d'un cartell informatiu sobre la biodiversitat, a la reclosa de Sant Salvador Les regidores Eva Miguel i Paula Varas, així com par de l'equip de l'Associació Aurora, al costat d'un cartell informatiu sobre la biodiversitat, a la reclosa de Sant Salvador NEUS BERTOLA / ACN
Medi Ambient ACN
Dijous, 16 Març 2023 16:20

L'Ajuntament de Tarragona i l'Associació Aurora han presentat aquest dijous els primers passos per renaturalitzar la zona del riu Francolí. Durant els últims cinc mesos, s'ha millorat la ribera del riu amb la neteja de 80 metres cúbics d'arrels de canyes i la plantació d'espècies autòctones. A més, s'ha creat una ruta circular d'un quilòmetre, passant per la reclosa de Sant Salvador, que segons el tècnic de projectes de l'Associació Aurora, Àlex Benítez, és un espai amb una biodiversitat "desconeguda per la ciutadania". El projecte va ser un dels més votats en els pressupostos participatius i ha comptat amb una inversió de 29.000 euros. Segons el consistori, és un primer pas del que esdevindrà l'espai amb l'arribada dels Next Generation.

La regidora de Medi Ambient de l'Ajuntament de Tarragona, Eva Miguel, s'ha mostrat esperançada amb l'arribada dels Next Generation que han de permetre un canvi "espectacular" a la zona del riu del Francolí. Assegura que el projecte presentat aquest dijous "no té res a veure" a com serà l'espai en un futur, però que serveix de "prova pilot".

Miguel ha aplaudit els treballs de millora i restauració ecològica portats a terme per l'Associació Aurora i ha defensat la necessitat d'aquest tipus d'actuacions per "recuperar la vida" i l'ecosistema de l'espai. "Mai s'havia fet una actuació tan important i extensa al riu Francolí", ha destacat. "Es tracta d'una proposta ciutadana que s'ha fet realitat", ha afegit.

Nou itinerari circular

El nou traçat circular connecta el Parc Ecohistòric del Pont del Diable amb la reclosa de Sant Salvador per la ribera del riu Francolí. Els treballs executats per l'Associació Aurora han permès recuperar mil metres de camí natural, gràcies a la neteja d'uns 19.000 metres quadrats terreny. A més, s'ha actualitzat la senyalització ja existent, així com la instal·lació del tancament perimetral.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: